Algemeen

De Sinterklaastijd komt er weer aan.


De Sinterklaastijd komt er weer aan. Altijd een spannende tijd voor de kinderen, en misschien ook wel voor ons. Ik heb in het verleden al verschillende blogs over Sinterklaas geschreven en om het gemakkelijk te maken plaats ik in dit blog een overzicht van al mijn artikelen hierover.  Ook kun je helemaal onderaan een nieuwe Bingo voor twee spelers downloaden: Rijmen met Sint. Deze bingo is bedacht door Emy Houben. Zij heeft al verschillende nieuwe Bingos bedacht die binnenkort zullen verschijnen.

De verschillende artikelen

Pietje als raamdecoratie is een erg leuke knutselopdracht om met de kinderen te doen. Met zwart papier en vliegerpapier zijn deze heel leuk om als raamdecoratie te gebruiken in de klas.  Via deze link ga je direct naar het artikel: Pietjes als raamdecoratie.

De Sinterklaastijd kan voor sommige kinderen best stressvol zijn. Hoe ga je hiermee om en hoe kun je het voorkomen? Ik schreef erover in het volgende artikel: Voorkom stress met Sinterklaas. 8 tips.

Een tekenopdracht tijdens de Sinterklaastijd is ook altijd erg leuk om te doen. Deze opdracht is al van een poosje geleden, maar ze worden zo ontzettend leuk, misschien ga ik deze dit jaar wel weer eens doen: Piet aan paraplu : opdracht met waterverf.

Een leuke leerzame rekenopdracht in het thema van Sinterklaas is deze van Met Sprongen Vooruit. Een stiptekening, maar dan anders: Rekenen in het thema Sinterklaas met Met Sprongen Vooruit.

Ook begrijpend lezen moeten we natuurlijk niet vergeten. Vandaar dat we daar ook aandacht aan besteden met deze tekstdetective: Tekstdetective -Sinterklaas

Tussendoor een leuk boekje over en met gebarentaal voor kinderen: Wat is er aan de hand met Sinterklaas?

Tot slot zoals belooft een nieuwe Bingo voor twee spelers gemaakt door Emy Houben. Het bestand kun je hieronder downloaden:

Het bestand:

01- Bingo Rijmen met de Sint

 


SpeelgoedSpeelgoed

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest