Over mij

voorlezen, recensies en kinderboekenArtikelen over lezen, recensies en kinderboeken zijn de dingen waarmee ik mijn blog wil vullen.

Mijn naam is Marjan, ik ben 46 jaar. Getrouwd met Erik en samen hebben we een zoon van 18 jaar. Ons huisdier is Joey, een Boomer van 4 jaar oud.

Ik sta al ongeveer twintig jaar voor de klas en doe dit met veel plezier. Op dit moment geef ik les aan groep5/6, maar heb ook jaren groep 7 en 8 gedaan.

Tijdens deze jaren ben ik mij steeds meer gaan richten op het lezen en leesonderwijs. Ik heb een cursus leescoördinator gevolgd en voor mijzelf er een speerpunt van gemaakt om kinderen enthousiast te maken en te houden om te lezen. De liefde voor het (kinder)boek vind ik erg belangrijk. Veel lezen en voorlezen hoort daarbij.
Met dit blog hoop ik dit verder te brengen dan mijn groep en mijn school.

Waarom mijn blog

Ik denk dat dit nodig is omdat ik merk dat veel kinderen het moeilijk vinden om te lezen, en daardoor niet meer willen lezen. Ook zijn er zoveel andere “verplichtingen”voor kinderen dat het lezen en ondergeschoven kindje wordt.

Ik schrijf artikelen over lezen en leesonderwijs. Schrijf recensies van de nieuwste boeken, van prentenboeken tot Young Adult en gelukkig krijg ik regelmatig recensie-exemplaren van uitgevers.

In mijn recensies probeer ik een korte samenvatting van het boek te geven, vermeld ik vaak de flaptekst en geef informatie over de schrijver/schrijfster.

Mijn artikelen baseer ik op studies en eigen ervaringen.