dinsdag, juni 18, 2024
Bingo'sLesideeënSamenknap

Bingo voor twee spelers.


bingospelDit bingospel is in allerlei varianten te spelen. Het is een bordspel en bingospel in één. Je speelt het met twee spelers. Het enige wat je nodig hebt is en dobbelsteen, twee pionnen en fiches.

Ik heb al verschillende varianten met het Bingospel gemaakt. Zo is er een voor klokkijken, de tafels 2,5 en 10, breuken, kommagetallen en procenten en woorden van Veilig Leren Lezen kern 2. En zo zijn er nog veel meer in ontwikkeling.

 

bingospelHet spelbord.

Het spelbord heeft in het midden twee bingokaarten, voor speler 1 en speler 2. Deze bingokaarten zijn exact hetzelfde. Om de twee bingokaarten heen bevindt zich het speelveld waarop de spelers met hun pion gaan bewegen. In de vakjes op de speelvelden bevinden zich de antwoorden. Deze ook op de bingokaarten staan (Dit kan exact hetzelfde zijn, of bijvoorbeeld een antwoord).

 

Het bingospel.

Beide spelers beginnen met hun pion op het startvlak. Ze kiezen wie speler 1 is en wie speler 2. Zo weten ze wie welke bingokaart heeft.  De kinderen bepalen wie er begint door bijvoorbeeld te kijken wie de jongste is, of te rollen met de dobbelsteen en wie het hoogst aantal ogen heeft gerold, begint.
De speler die aan de beurt is rolt met de dobbelsteen en verplaatst zijn pion zoveel vakjes als ogen op de dobbelsteen. Er wordt op het vakje en op de bingokaart of het goede antwoord op de bingokaart staat. Als dit het geval is mag er een fiche op de bingokaart gelegd worden en is de volgende speler aan de beurt. Soms is het zo dat er geen fiche gelegd kan worden, omdat het antwoord al bedekt is. Dan gaat de beurt ook over naar de andere speler.
De speler die het eerste zijn bingokaart vol heeft roept Bingo en heeft gewonnen.

 

bingospelAutomatiseren

Dit spel is heel geschikt om het automatiseren te oefenen. Ik gebruik het in groep 5/6 in de keuzekast met de tafels, de digitale tijden. Ik heb ook een variatie gemaakt voor groep 7/8 waarbij de kommagetallen,breuken en procenten bij elkaar gezocht moeten worden. De kinderen vinden het ontzettend leuk om te spelen en spelenderwijs zijn ze aan het leren.

Deze spellen zijn natuurlijk ook weer prima toe te voegen in de keuzekast.

De bestanden:

Bingo-tafels-3-4 en 5
Bingo-tafels-3-4 en 5
Bingo-tafels-6-t/m-9
Bingo-tafels-6-t/m-9
Bingo tafels van 2,5 en 10
Bingo tafels van 2,5 en 10
Version: 2.0
Bingo-veilig_leren_lezen_kern2
Bingo-veilig_leren_lezen_kern2
Bingo-breuk_kommagetal_procenten
Bingo-breuk_kommagetal_procenten
Bingo-klok_kijken_digitaal
Bingo-klok_kijken_digitaal
Bingo-splitsen tot en met 10
Bingo-splitsen tot en met 10
Version: 2.0
Bingo-Breuken-Kommagetal
Bingo-Breuken-Kommagetal
Version: 3.0

En voor wie zelf nog een leuk bingospel wil maken kun je hier een blanco format downloaden.

Bingospel blanco format
Bingospel blanco format
Version: 2.0

Ik zou het leuk vinden als jullie deze zelfgemaakte bingo’s met mij zouden willen delen zodat ik ze hier weer kan toevoegen.
Je kunt ze sturen naar info@vanjufmarjan.nl


Miljoenen artikelen

Delen op social media of per email :

9 thoughts on “Bingo voor twee spelers.

 • Altijd erg leuk!
  Heb je toevallig ook een leeg format hiervan, zodat je ook zelf bingo’s kunt maken?

  Beantwoorden
  • Zeker leuk, ik heb inmiddels een leeg format toegevoegd. Ik zou het leuk vinden als je de bingo’s die je maakt weer met mij zou willen delen.

   Beantwoorden
 • Dag marjan,

  Hoe kan ik dit document downloaden zodat ik het op de computer kan invullen?
  Groetjes

  Beantwoorden
  • Dit gaat helaas niet, maar als je hem uitprint kun je er wel op schrijven. Je kunt mij eventueel een foto of scan van sturen, zodat ik hem kan maken en op de site kan zetten. Je kunt hem dan daar weer downloaden.

   Beantwoorden
  • Dit kan niet, maar je kunt hem wel leeg uitprinten en in schrijven. Als je mij dan een foto of scan stuurt, kan ik hem maken en online zetten, zodat je hem kunt downloaden.

   Beantwoorden
 • Kan je dit leeg format ook in een word document zetten? Alvast bedankt !

  Beantwoorden
  • Nee, dat kan niet, maar je kunt hem wel leeg uitprinten en in schrijven. Als je mij dan een foto of scan stuurt, kan ik hem maken en online zetten, zodat je hem kunt downloaden.

   Beantwoorden
 • Hoi hartstikke fijn het lege format.

  Ik werk één op één met een jongen en die vind spellen doen erg leuk op deze manier heb ik een format die ik kan invullen zoals past bij hetgeen ik mee bezig ben om op een leuke manier aan automatiseren van de aangeboden stof. Als ik het niet vergeet stuur ik je de gemaakte bingoborden t.z.t. toe.

  Beantwoorden
  • Superleuk, en fijn om te horen. Ik kijk uit naar je bingo’s.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest