donderdag, februari 29, 2024
Lesideeën

Kunstwerken maken met rolletjes papier.


Voor het creacircuit van onze groep 5 t/m 8 heb ik weer een leuke opdracht bedacht. Ik vind dat altijd best wel weer lastig om iets nieuws te bedenken,zeker omdat het de bedoeling is dat de kinderen er drie keer drie kwartier aan moeten kunnen werken. Gelukkig heb ik dankzij Pinterest weer iets leuks gevonden.

Kunstwerken maken met rolletjes papier.

Op school hadden we nog heel veel tijdschriften liggen. Deze zijn uitermate geschikt voor deze opdracht, omdat ze mooi van kleur zijn. Het is de bedoeling dat er eerst bedacht wordt wat je wilt maken. Ik heb samen met de kinderen besloten dat we een skyline van een stad willen maken, waarbij ieder zijn eigen stukje maakt.

Het mooiste is als je alle rolletjes maakt van tijdschriften van hetzelfde formaat, of deze allemaal op dezelfde grootte snijdt. De rolletjes worden dan allemaal even dik. Voor het maken van de rolletjes kun je onderaan dit artikel de video bekijken. Gebruik voldoende lijm, ook halverwege het rolletje.

Speelgoed algemeen

De kinderen tekenen op een dik stuk karton een skyline en kunnen deze dan gaan vullen met de rolletjes papier. Als je deze dan naast elkaar ophangt in de klas, krijg je en heel mooi effect.

Samenwerken

Omdat we met groep 5 t/m 8 werken kunnen kinderen uit groep 8 de kinderen uit groep 5 ook helpen als het even niet lukt. Het rollen was voor de jongere kinderen toch nog best lastig. In de eerste les hebben alle kinderen rolletjes gemaakt, en deze hebben we allemaal bij elkaar gelegd.

 

 

De tweede les kon iedereen met het werkstuk beginnen. Eerst werd de skyline getekend, en daarna kon begonnen worden met het op maat knippen van de rolletjes en het opplakken ervan. Tip de kinderen wel dat ze het beste vanaf één kant kunnen beginnen. Als je eerst her en der wat opplakt, past het misschien op een gegeven moment niet meer, en dat zou jammer zijn.

Het was best wel even stevig doorwerken, maar de resultaten mogen er zijn.

 

 

 

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.