donderdag, juni 13, 2024
KeuzekastLesideeënTaal/lezenTekstdetectiveWoordknap

Tekstdetective – Sinterklaas


Sinterklaas is weer in het land, en wat is er dan leuker dan een tekstdetective – Sinterklaas. Al eerder publiceerde ik een tekstdetective waarmee het begrijpend lezen nog eens extra geoefend kon worden. De reacties hierop waren erg leuk, daarom nu een met het thema Sinterklaas.

Sinterklaas

De tekst Sinterklaas is een gedicht. Het gedicht is opgebouwd uit drie coupletten met elk vier regels, waardoor het vrij gemakkelijk te lezen is.  Het is de bedoeling dat de kinderen het gedicht lezen. Daarna volgen er zes zinnen die in de goede volgorde gezet moeten worden door middel van het geven van een nummer.

Piet maakt surprise.

Ook dit is een gedicht. Dit gedicht is echter iets lastiger te lezen omdat het niet verdeeld is in coupletten. Als de kinderen het gedicht gelezen hebben, beantwoorden ze er vijf vragen over.

Sint 2021

Pepernoten bakken.

tekstdetective - sinterklaasPepernoten bakken is een verhaal over een Piet die pepernoten gaat bakken en wat hij hier zoal voor nodig heeft. Dit is deze keer geen oefening voor het begrijpend lezen, maar een taaloefening. De kinderen zetten enkele woorden uit het verhaal in de alfabetische volgorde.

 

 

Hieronder kun je de tekstdetective – Sinterklaas downloaden. Er is een apart bestand voor de vragen en de antwoorden. Veel plezier weer met deze tekstdetectives.

De Bestanden:

Tekstdetective – Sinterklaas vragenbladen.
Tekstdetective – Sinterklaas vragenbladen.
Version: 2.0
Tekstdetective – Sinterklaas antwoordenbladen.
Tekstdetective – Sinterklaas antwoordenbladen.
Version: 2.0
Delen op social media of per email :

2 thoughts on “Tekstdetective – Sinterklaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest