woensdag, mei 29, 2024
Algemeen

5 activiteiten rond Sinterklaas


Nu de Sintperiode weer aanbreekt vind ik het fijn om alvast na te denken over wat ik zoal kan doen in deze gezellige tijd. Ik heb al hieronder 5 activiteiten rond Sinterklaas voor je op een rijtje gezet.

1. Stiptekeningen

Stiptekening SinterklaasMisschien ken je mijn stiptekeningen wel. Deze zijn het hele jaar te gebruiken. Er zijn er echter ook in het thema Sinterklaas. De eerste stiptekening waarbij de kinderen dus nadat ze sommen hebben uitgerekend een tekening kunnen maken is er een met plussommen tot 20 en er is er ook één met plussommen tot 100. Deze zijn dus heel goed te gebruiken in groep 3/4. Daarnaast zijn er voor groep 5/6 de stiptekeningen met optel- en aftreksommen tot 1000 en de tafels door elkaar. Erg leuk om tijdens de Sinterklaasperiode eens in de keuzekast te leggen of als opstarter aan het begin van de dag te gebruiken.

Onder de volgende links kun je de stiptekeningen vinden:

Stiptekeningen tot 20 en tot 100

Stiptekeningen tot 1000 en de tafels

2. Tekstdetective

Ook een tekstdetective is leuk voor de kinderen om te doen. Bij de tekstdetectives zijn de kinderen bezig met begrijpend lezen binnen het thema van Sinterklaas. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten geef ik begrijpend lezen met de Nieuwsbegripteksten op een heel andere manier. De tekstdetectives zijn hierop gebaseerd, maar de kinderen kunnen er geheel zelfstandig mee aan de slag.
De tekstdetective Sinterklaas bestaat uit drie teksten die je ook weer als tussendoortje kunt gebruiken of als keuzemateriaal in de keuzekast.

Onder de volgende link kun je de Tekstdetective Sinterklaas vinden:

Tekstdetective – Sinterklaas

 

3. Kindertheater op school – Sinterklaasshow

Wist je dat je ook een hele leuke Sinterklaasshow bij jou op school kunt organiseren? Kijk eens op www.kindertheater.nl – Kindertheater op school.  Zij organiseren allerlei leuke kindervoorstellingen in het theater, maar ook op scholen, buitenschoolse opvang en bedrijven. Er zijn verschillende Sinterklaasshows waar je uit kunt kiezen voor verschillende leeftijdsgroepen.

Anders met Sander – Sinterklaasshow

Op de foto zie je de kinderen die al eens van een Sinterklaasshow van het Kindertheater hebben mogen genieten. Je ziet het plezier en enthousiasme er vanaf spatten. Heerlijk om kinderen zo te zien genieten.

Onder de volgende link kun je zien welke Sinterklaasshows je bij het Kindertheater kunt boeken:

Sinterklaasshow op locatie

 

4. Tekenopdrachten/knutselopdrachten

Ik vind het altijd leuk om ook iets met een tekenopdracht te doen. Het Sinterklaasjournaal kan hierbij een aanknopingspunt zijn hiervoor, maar dat hoeft natuurlijk niet. In 2018 waren de Pietenplaatjes een groot succes bij het Sinterklaasjournaal. Ik weet dat we er nog veel op school hebben, dus ik denk dat ik ze dit jaar maar weer eens ga gebruiken om er een mooie tekenopdracht aan te verbinden wat ik toen ook heb gedaan.
Ook de Piet aan paraplu is een erg leuke tekenopdracht met waterverf. Een opdracht die vrij snel klaar is en je mooi op kunt hangen om je klas in Sinterklaassfeer om te toveren.
Ook het Pietje als raamdecoratie is een leuke activiteit, en brengt je klas meteen in Sintsferen.

Onder de volgende links kun je de tekenopdrachten/knutselopdrachten vinden:

Tekenopdracht met de Pietenplaatjes van het Sinterklaasjournaal

Piet aan paraplu – opdracht met waterverf

Pietjes als raamdecoratie.

 

5. Rekenen met Pietje Precies

Ook deze activiteit komt bij mij lek jaar weer terug. De methode Met Sprongen Vooruit heeft voor groep 1 t/m 8 leuke rekenoefeningen gratis beschikbaar op hun website. In mijn groep 5/6 worden deze altijd met veel plezier gemaakt.
In groep 5 wordt er met deze oefening gesprongen met sprongen van 2 vanaf even getallen, maar ook vanaf oneven getallen.
In groep 6 wordt gewerkt met getallenreeksen, maar ook in de andere groepen zijn de opdrachten heel erg leuk.

Onder de volgende link kun je uitgebreid lezen hoe het werkt en de link naar de oefeningen vinden

Rekenen in het thema Sinterklaas met Met Sprongen Vooruit.


Na het schrijven van dit blog heb ik alweer veel zin in die heerlijke gezellige Sinterklaastijd, Ik hoop jullie ook. Veel plezier!!

Dit blog wordt mede mogelijk gemaakt door www.kindertheater.nl

Sint 2021Sint 2021Speelgoed

 

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest