donderdag, mei 30, 2024
Lesideeën

Tekenopdracht met de Pietenplaatjes van het Sinterklaasjournaal


Elke dag zitten we weer vol spanning voor het Sinterklaasjournaal, ook mijn groep 5/6 en ook bij de collega’s in groep 7/8. De kinderen hadden nog niet gevraagd naar de Pietenplaatjes die toch regelmatig voorbij komen.
Ik vroeg mij af of ze wel bij ons op school waren aangekomen, en inderdaad bleek dit wel het geval. Ze zijn deze week geïntroduceerd bij het leesplankje. Ik vond het verhaal heel leuk, en het leesplankje erg leuk bedacht, maar voor kleuters toch wel heel moeilijk.

In onze bovenbouwgroep waren ze nog op zoek naar een leuke opdracht, en toen leek het mij wel een leuk idee om de kinderen één plaatje te laten uitzoeken en deze zo goed mogelijk na te laten tekenen en daarbij ook het plaatje uit te vergroten. Het bleek dat wij niet alle plaatjes hadden gekregen op school. De scholen die het pakket niet hadden gekregen hadden wel een doos gekregen, maar hierin zaten niet alle plaatjes. Voor deze opdracht was dit echter geen probleem.

 

Toen mijn collega uit groep 7/8 de pietenplaatjes bij de kinderen introduceerde kwam er ook nog een leuk ander idee. Drie plaatjes uitzoeken en dan een tekening maken waarin de drie plaatjes voorkomen.
Zo gezegd zo gedaan, en de kinderen gingen aan de slag.

Toen ik even de klas binnenliep tijdens deze activiteit waren de kinderen heerlijk aan het tekenen. Erg mooi om te zien hoe kinderen heel geconcentreerd bezig kunnen zijn met een tekening.

In groep 5/6 ging ik rekenen met Sinterklaas!

Kerst 2018

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest