dinsdag, juni 18, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Meester Jaap – Allerleukste, stoutste en gekste verhalen.


Wie kent hem niet, meester Jaap. Regelmatig lees ik voor uit meester Jaap, en ik ben heel blij met mijn exemplaar van Meester Jaap – Alle leukste, stoutste en gekste verhalen. Dit boek is een bundeling van Meester Jaap, Meester Jaap doet het weer, Meester Jaap gaat nooit verloren, Meester Jaap maakt er een puinhoop van, Meester Jaap houdt van iedereen! (meestal…) en Meester Jaap is een held…. (op sokken!).

Meester Jaap.

De verhalen zijn vooral gewoon erg grappig, en als je het voorleest in de klas, kun je veel lol hebben met de kinderen, maar soms is een verhaal ook echt serieus, en kun je n.a.v. een verhaal ook onderwerpen aansnijden waar je wat dieper op in kunt gaan met de kinderen.

In de klas van meester Jaap is het nooit saai: ze houden een wc-rollen gevecht, halen een kip in de klas en beginnen zelfs een appelmoesfabriek. Natuurlijk gebeuren er ook wel eens minder leuke dingen, maar dan bedenkt hij vaak een originele en grappige oplossing. Een meester om van te houden dus!

Jacques Vriens

Jacques Vriens (1946) wilde als kind toneelspeler, schrijver of schoolmeester worden. Hij werd het uiteindelijk allemaal. Tegenwoordig staat hij niet meer voor de klas, maar toneelspelen en schrijven doet hij nog altijd graag.

Ik was heel blij dat ik het boek heb mogen ontvangen, omdat ik nu alle verhalen van meester Jaap in een keer bij de hand heb, en ik er zo een uit kan zoeken om voor te lezen in de klas.

Hieronder vind je een filmpje waarin meester Jaap. Hij leest hier het verhaal voor van Meester Jaap en het wc-rollen gevecht.

Op het youtubekanaal van Jacques Vriens verschijnt regelmatig een nieuw verhaal uit Alle leukste, stoutste en gekste verhalen.

Meester Jaap – Allerleukste, stoutste en gekste verhalen is uitgevoerd met een harde kaft, is 256 pagina’s dik en rijkelijk voorzien van illustraties van Annet Schaap. Een musthave voor in de klas of thuis in je boekenkast!

Zie ook mijn andere kinderboekenreviews

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest