vrijdag, maart 29, 2024
LesideeënOverig Taal/LezenOverige tussendoortjesSamenknapWoordknapZelfknap

Geheimschrift


Vinden jullie kinderen in de groep geheimschrift ook zo leuk? Met deze keuzekastkaart kunnen ze erg leuk aan de slag, bezig zijn met spelling en het schrijven van berichten aan elkaar of aan de juf/meester.

Geheimschrift

Berichtjes schrijven in geheimschrift, kinderen vinden dit vaak erg leuk om te doen. Het is natuurlijk ook best wel een beetje spannend. Geheimschrift heb je in vele vormen. Zo kun je schuiven met de letters van het alfabet, maar je kunt ook werken met tekeningetjes. Elke letter heeft zijn eigen tekeningetje. Voor kinderen met leesproblemen of dyslexie is dit fijner werken.

Met deze kaart kun je ook de kinderen de spellingswoorden laten oefenen. Ze moeten goed in de tabel kijken welk plaatje bij welke letter hoort en deze bij de spellingswoorden tekenen. Zo zijn ze heel intensief bezig met de manier waarop de woorden geschreven moeten worden.

geheimschrift

Deze kaart past in de keuzekast prima bij woordknap, zelfknap (als je kinderen er alleen mee laat werken) of bij samenknap (als je er een samenwerkopdracht van maakt). In dit laatste geval kunnen de kinderen elkaar ook heel goed helpen en corrigeren.

Dit soort opdrachten komen ook vaak voor in bijvoorbeeld escaperoomachtige spelletjes. Kinderen leren zo dingen ontcijferen. Je kunt deze kaart dus ook introduceren door zelf een berichtje te maken met behulp van deze kaart. De kinderen moeten dan deze boodschap ontcijferen.

Het bestand

Geheimschrift
Geheimschrift

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.