dinsdag, juni 18, 2024
Bingo's en andere spellenDownloadsGetalknapKeuzekastRekenen

Tafel Pim Pam Pet versie 2 (tafels van 2 t/m 9)


Na de Tafel Pim Pam Pet voor de tafels van 2 t/m 5 is er nu ook een Tafel Pim Pam Pet versie 2 voor de tafels van 2 t/m 9.
Weer een spel om de tafels te oefenen, net als Land veroveren  en Kaboem!

Tafel Pim Pam Pet versie 2 voor de tafels 2 t/m 9

De versie van Tafel Pim Pam Pet versie 2 is geschikt om de tafels van 2 t/m 9 te oefenen. Het spel bestaat uit een schijf met daarop antwoorden uit de tafels 2 t/m 9. Op deze schijf staan antwoorden die in meerdere tafels voorkomen. Bijvoorbeeld 18, hierbij kun je verschillende tafelsommen bedenken (Tafels van 2, tafel van 3, tafels van 6 en tafel van 9). Verder zijn er spelkaartjes waarop staat: tafel van 2, tafel van 3, tafel van 4, tafel van 5, tafel van 6, tafel van 7, tafel van 8 en tafel van 9.
Hoe je de wijzer op de draaischijf kunt bevestigen lees je in de uitleg bij Tafel Pim Pam Pet voor de tafels 2 t/m 5.

En nu is het bij dit spel niet zo dat er een tafelsom is die moet worden uitgerekend. Er moet worden gerekend vanuit het antwoord op de tafelsom. Het is dus ook een hele goede oefening voor het delen.

Tafel Pim Pam Pet versie 2

Doel van het spel

Het doel van het spel is om zoveel mogelijk kaartjes te winnen door zo snel mogelijk tafelsommen te bedenken bij de gedraaide antwoorden op de draaischijf. Het spel is afgelopen als alle kaartjes op zijn. Duurt dit te lang, dan kan natuurlijk ook een bepaalde tijd afgesproken worden. Wie de meeste kaartjes heeft als de tijd om is, heeft dan gewonnen. Als kinderen het nog lastig vinden, kunnen ze natuurlijk ook alleen met het spel spelen om te oefenen. Dit bijvoorbeeld met een tafelkaart erbij om te controleren of ze het goed hebben gedaan.

Spelverloop

Voorbeeld: De spelkaartjes worden geschud en op de kop op tafel gelegd. Het bovenste kaartje wordt omgedraaid en hierop staat: Tafel van 3.  Dan wordt de wijzer op de schijf gedraaid en en deze stopt op het getal 12. Het kind dat het eerst kan noemen welke tafelsom uit de tafel van 3 hierbij hoort, mag het kaartje hebben. Kan er geen tafelsom gemaakt worden met het getal (bijvoorbeeld als de wijzer blijft staan op een getal dat niet bij de tafel van 3 hoort) dan gaat het kaartje weer onderop de stapel en wordt het volgende kaartje omgedraaid en opnieuw aan de wijzer gedraaid.

Veel plezier met Tafel Pim Pam Pet versie 2

Het bestand:

Tafel Pim Pam Pet – Tafels 2 t/m 9.
Tafel Pim Pam Pet – Tafels 2 t/m 9.
Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest