dinsdag, mei 21, 2024
DownloadsKeuzekastLetterkatTaal/lezenWoordknap

De letterkat met de tweetekenklanken au, eu, ou en oe


Na de letterkat met de korte klanken en de lange klanken is hier het eerste gedeelte van de letterkat met de tweetekenklanken au, eu, ou en oe. Deze klanken vinden de kinderen altijd best lastig, omdat ze natuurlijk niet klankzuiver zijn, en de ou en de au zijn natuurlijk helemaal lastig.

De letterkat

De letterkat is een serie werkbladen met plaatjes en woorden. Elk werkblad behandelt één bepaalde klank. Deze keer dus de letterkat met de tweetekenklanken au, eu, ou en oe. Op het werkblad staan bovenaan de letterkat met de klank, daaronder acht plaatjes waarin deze klank zit en onderaan het werkblad de bijbehorende woorden. Deze eerste versie van de letterkat met de tweetekenklanken heeft dus vier verschillende werkbladen, bij elke klank één. Deze kun je vinden onderaan dit blog. Het PDF-bestand is vrij te downloaden.

tweetekenklanken

Hoe werkt het

De kinderen kunnen zonder al te veel uitleg direct met de werkbladen aan de slag. Ze kunnen het kiezen als extra werk of uit de keuzekast. Natuurlijk kun je het ook op de weektaak zetten als je met een weektaak werkt.
Je kunt zelf kiezen hoe je de kinderen ermee laat werken, of natuurlijk de kinderen zelf laten kiezen. Willen ze de woorden stempelen, zelf schrijven of de woorden uitknippen en erbij plakken? Het kan allemaal, de letterkat met de tweetekenklanken au, eu, ou en oe leent zich hier prima voor.
Wat ook leuk is, is dat de kinderen dit werkblad meteen mee naar huis kunnen nemen om te laten zien thuis waar ze aan werken.

Het bestand

Het pdf-document met de vier werkbladen is met onderstaande link te downloaden.

Letterkat met de tweetekenklanken_au-eu-ou-oe
Letterkat met de tweetekenklanken_au-eu-ou-oe
Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest