vrijdag, juni 14, 2024
DownloadsKeuzekastLetterkatTaal/lezenWoordknap

De letterkat met de lange klanken.


Na de letterkat met de korte klanken is hier dan de letterklank met de lange klanken aa, ee, oo en uu.  Weer vier leuke werkbladen om extra te oefenen met deze klanken. Leuk voor tussendoor of in de keuzekast bij woordknap.

De letterkat

De letterkat is een serie werkbladen met plaatjes en woorden. Elk werkblad behandelt één bepaalde klank. Deze keer dus de lange klanken. Op het werkblad staan bovenaan de letterkat met de klank, daaronder acht plaatjes waarin deze klank zit en onderaan het werkblad de bijbehorende woorden. De letterkat met de lange klanken heeft dus vier verschillende werkbladen, bij elke klank één. Deze kun je vinden onderaan dit blog. Het PDF-bestand is vrij te downloaden.

Hoe werkt het

De kinderen kunnen zonder al te veel uitleg direct met de werkbladen aan de slag. Ze kunnen het kiezen als extra werk of uit de keuzekast. Natuurlijk kun je het ook op de weektaak zetten als je met een weektaak werkt.
Je kunt zelf kiezen hoe je de kinderen ermee laat werken, of natuurlijk de kinderen zelf laten kiezen. Willen ze de woorden stempelen, zelf schrijven of de woorden uitknippen en erbij plakken? Het kan allemaal, de letterkat met de lange klanken leent zich hier prima voor.
Wat ook leuk is, is dat de kinderen dit werkblad meteen mee naar huis kunnen nemen om te laten zien thuis waar ze aan werken.

De letterkat met de lange klanken

 

Het bestand

Het pdf-document met de vier werkbladen is met onderstaande link te downloaden.

Letterkat met de lange klanken aa-ee-oo-uu.
Letterkat met de lange klanken aa-ee-oo-uu.

Speelgoed Deals 2020Speelgoed Deals 2020

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest