vrijdag, juni 14, 2024
DownloadsKeuzekastLetterkatTaal/lezenWoordknap

De letterkat met de korte klanken


Mag ik jullie voorstellen aan de letterkat. Deze letterkat hebben we bedacht om leuke oefeningen te maken voor begin groep 3 om het leren lezen extra te oefenen. We beginnen met de letterkat met de korte klanken a,e,i,o en u. Na deze letterkat volgt er nog een versie met de lange klanken aa, ee, oo en uu en als derde nog een versie met alle dubbelklanken.

 

De letterkat

De letterkat is een serie werkbladen met plaatjes en woorden. Elk werkblad behandelt één bepaalde klank. Op het werkblad staan bovenaan de letterkat met de klank, daaronder acht plaatjes waarin deze klank zit en onderaan het werkblad de bijbehorende woorden. De letterkat met de korte klanken heeft dus vijf verschillende werkbladen, bij elke klank één. Deze kun je vinden onderaan dit blog. Het PDF-bestand is vrij te downloaden.

 

 

Hoe werkt het?

De kinderen kunnen vrij zelfstandig met de letterkat aan de slag. Je kunt ze daarom ook heel goed in de keuzekast leggen bij woordknap.  De kinderen kunnen de woordjes onderaan het werkblad uitknippen en bij het goede woord plakken, maar je kunt natuurlijk ook de woorden in het vak achter het woord laten stempelen of schrijven.
Verder is het ook nog heel geschikt om te gebruiken bij kinderen met een kleine woordenschat. Weten ze wat alle plaatjes voorstellen en welk woord er dan bij hoort? Zo kun je het op verschillende manieren gebruiken.

letterkat met de korte klanken

Het bestand

Het pdf-document met de vijf werkbladen is met onderstaande link te downloaden.

<

Letterkat met de korte klanken
Letterkat met de korte klanken

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest