woensdag, mei 22, 2024
DownloadsOverig Taal/LezenTaal/lezen

Werkwoordenmemory.


Met deze werkwoordenmemory leren de kinderen werkwoorden herkennen. Kinderen vinden het soms best lastig om werkwoorden te herkennen. Met deze memory komen ze met heel veel gangbare werkwoorden in aanraking.

Werkwoordenmemory

werkwoordenmemoryDit spel wordt gespeeld zoals het alom bekende memory gespeeld hoort te worden. Het enige verschil is dat in dit geval het plaatje bij het woord gezocht moet worden. Je kunt hierbij in moeilijkheid variëren. Zo kun je de woorden en de plaatjes apart op tafel leggen, zodat de woorden bij elkaar liggen en de plaatjes. Zo weet je zeker dat je een plaatje en een woord omdraait. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon alle kaartjes schudden en het door elkaar op tafel leggen.

Hoe nog meer te gebruiken?

Ook voor kinderen met een taalachterstand of anderstalige kinderen is dit een leuke oefening. De werkwoorden en de plaatjes kunnen dan gebruikt worden om de woorden te leren. Je kunt de woorden bij de plaatjes laten zoeken en laten uitbeelden.
Ook kun je beginnen met bijvoorbeeld vijf plaatjes en woorden, en dit steeds verder uitbreiden zodat de woordenschat steeds groter wordt.  De memory bestaat uit 35 plaatjes met 35 bijpassende werkwoorden. Van gangbare werkwoorden tot toch wat lastigere.  Je kunt er echt van alles mee verzinnen.

werkwoordenmemory Het bestand met de memorykaartjes is hieronder te downloaden. Ik raad wel aan om de kaartjes te lamineren zodat ze lang goed blijven. Ik heb de kaartjes eerst nog op een ander (gekleurd) vel papier geplakt, anders kun je dwars door de kaartjes heen kijken na het lamineren, en dat is bij een memoryspel toch niet helemaal de bedoeling.

Het Bestand:

Werkwoordenmemory.
Werkwoordenmemory.
Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest