donderdag, mei 30, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Dummie de Mummie deel 0?


Dummie de Mummie deel 0? Ik vond het vreemd. Er zijn toch al een heleboel Dummie de Mummie boeken? De kinderen in mijn groep lezen ze graag, maar eerlijk gezegd had ik nog nooit een Dummie de Mummie gelezen. Toen ik dus dit recensie-exemplaar, beschikbaar gesteld door uitgeverij Unieboek Het Spectrum, kreeg,  werd het voor mij wel eens tijd.

Deel 0 Een jonge prins in het oude Egypte

Deel o is de voorgeschiedenis van Dummie de mummie. Darwishi Ur-Atum Msamaki Minkabh Ishaq Eboni is de zoon van Achnetoet, die de zoon is van koning Sadihotep. Samen met zijn vriendje Noezi zwemt hij graag in de Nijl.

De avonturen die Darwashi en Noezi beleven zijn af en toe best gevaarlijk. Het eerste zwemtochtje komen ze al in aanraking met een nijlpaard met jong, wat net goed afloopt, en zo volgen nog veel meer hachelijke avonturen.

De opa van Darwashi, koning Sadihothep, overlijdt en de Achnetoet wordt dan koning. Voordat de kroning kan plaatsvinden moet er nog heel veel gebeuren. Darwashi zal heel veel moeten leren, want hij wordt na zijn vader de koning.  Noezi is de zoon van de goudsmid. Samen bedenken Darwashi en Noezi dat er een nieuwe kroon moet worden gemaakt. Dit wil Darwashi zelf doen. Maar eerst moet er goud uit de goudmijnen worden gehaald. Ook hier wordt weer een spannend avontuur beleefd.
Er moeten offers gebracht worden aan de heilige krokodil Sebek-Ra. Dit is ook niet zonder gevaar, maar uiteindelijk danst Darwashi samen met zijn vader met deze heilige krokodil. De heilige krokodil slikt echter wel het cadeau voor zijn vader in. Hoe moet dat nu?
Dummie de Mummie deel 0

Wat vond ik ervan?

Ik vond het een erg leuk boek om te lezen. Ik ben nu wel heel nieuwsgierig hoe Darwishi Ur-Atum Msamaki Minkabh Ishaq Eboni (Dummie) nu uiteindelijk een mummie is geworden. Lees ik dat in deel 1? Ik denk dat ik dat maar eens moet gaan uitzoeken en dat deel moet gaan lezen, en misschien de rest ook wel? Ik vind dit boek in ieder geval een aanrader.

Dummie de Mummie deel 0 een jonge prins in het oude Egypte
Auteur: Tosca Menten
Illustraties: Geert Gratama
Uitgeverij: Unieboek Het Spectrum bv.

Andere kinderboekrecensies kun je hier vinden

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest