vrijdag, juni 21, 2024
AlgemeenOnderwijsmaterialenReviews

Notities maken met MOYU


Notities maken met MOYU. Als leerkracht ben je altijd bezig met notities maken. Bij mij is dat vaak even op een los papiertje. Dit raak ik dan weer kwijt of belandt als het niet mee nodig is in de prullenbak. Ik mocht deze keer het Premium boekje A5, het Ringbandboekje A5 en de Notepad A6 van MOYU uitproberen. Twee handzame boekjes en een notitieblok. Alle herschrijfbaar omdat de vulling is gemaakt met steenpapier.

Steenpapier

Het steenpapier voelt een beetje glad aan, maar is prima de beschrijven met de bijgeleverde pen van Frixion. Met het bijgeleverde doekje wis je datgene wat je hebt geschreven ook heel gemakkelijk weer uit, ook als het al een paar dagen geleden geschreven is. Steenpapier is een duurzame ontwikkeling in een boom-vrije papiersoort die hoofdzakelijk bestaat uit gemalen steen (Calcium Carbonaat). Tijdens de productie van steenpapier wordt er geen water en bleekmiddelen gebruikt.

Inhoud

notities met MOYUIn het Premium boekje en  het Ringbandboekje zitten gelinieerde bladzijden. Voorin zitten twee bladzijden voor een to-do-lijstje en een weekoverzicht, waar je belangrijke afspraken voor die week op kan schrijven. In de Notepad zit voorin ook een to-do-lijstje. Heel handig, als je iets hebt afgewerkt kun je het afvinken, maar ook gelijk wissen.
Het weekoverzicht kun je mooi op je bureau laten liggen en daar dingen even snel opschrijven die deze week belangrijk zijn. Bijvoorbeeld als een leerling wat later komt i.v.m. doktersbezoek o.i.d.

Je notities digitaliseren

Wat ik ook heel fijn vind is de mogelijkheid om je notities te digitaliseren. Je maakt een foto met je telefoon en met verschillende apps kun je dan deze notities digitaliseren. Als je dan per ongeluk een notitie hebt gewist, heb je hem altijd nog digitaal. Omdat wij op school veel met One Note werken gebruik ik hiervoor de app Office Lens. Je kunt hiermee je notities naar One Note sturen, maar ook opslaan in een Powerpoint, als Worddocument of PDF.

In dit Blog van MOYU lees je er meer over.

notities MOYU

Mijn mening

Ik vind de boekjes van Moyu heel fijn werken. Ze zijn erg handzaam. Er wordt een doekje bijgeleverd om je notities weg te vegen wat ook heel fijn werkt.  Het papier schrijft erg lekker. Ik ben zelf linkshandig. Het schrijven was voor mij geen probleem, omdat ik mijn hand onder wat ik schrijf doorga, maar als je als linkshandige door je eigen schrijfwerk heen gaat, wordt het wel een probleem. De bijgeleverde pen kun je met een houdertje aan het boekje klemmen. Hier kun je zelf voor kiezen omdat dit houdertje nog niet aan de boekjes bevestigt zijn.

Missie

DE missie van MOYU is: Papierverspilling tegengaan om zo bossen te redden en nieuwe ecosystemen creëren. 

MOYU bedankt voor het beschikbaar stellen van de recensie-exemplaren. Ben je nieuwsgierig geworden naar de artikelen van Moyu kijk dan op https://www.moyu-notebooks.com/

Je kunt ze ook bestellen bij Bol.com:

notities moyu

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest