woensdag, mei 22, 2024
Algemeen

Hoe help je kinderen te focussen?


Hoe help je kinderen te focussen?

Heb jij dat ook? Je staat uit te leggen en je ziet ze wegdromen, andere dingen doen, kortom ze focussen zich niet op wat jij aan het vertellen bent. Dan ga je aan het werk en komen ze bij je met vragen als: “Wat moet ik doen?”, “Moet ik de zijn helemaal opschrijven?” en ga zo maar door.

Hoe zorg je er nu voor dat de kinderen minder afgeleid zijn? Nou, eigenlijk heel simpel:

Laat ze hun tafel leegmaken!

Het lijkt heel simpel, maar het werkt echt. Kinderen moeten eigenlijk alleen op hun tafel hebben waar op dat moment aan wordt gewerkt. Als ze even iets op moeten schrijven hebben ze alleen hun kladschrift en een pen nodig, meer niet. Ze hoeven echt geen stapel boeken voor hun neus te hebben liggen, want dat leidt alleen maar af.

Laat de kinderen wegleggen wat ze op dat moment niet nodig hebben.

Het is verbazingwekkend hoeveel afleidingen je weg kunt halen als als er geen stapel boeken op de tafel ligt waarachter je van alles kunt verbergen. Even doorwerken aan waar je net mee bezig was, een tekeningetje maken, nog even snel die som oplossen. Als je alles van de tafels laat opruimen/wegleggen, kunnen kinderen hierdoor niet meer worden afgeleid.

Door alle dingen die ze niet nodig hebben worden kinderen alleen maar afgeleid. Ze doen het echt niet met opzet, het gebeurt gewoon. Denk maar aan jezelf, als je van alles op je bureau hebt liggen wordt je daar alleen maar door afgeleid. Je bent mat iets bezig, maar ziet iets liggen wat ook nog moet gebeuren, en weg is je aandacht van datgene wat je aan het doen bent.

 

Misschien deed je dit al, dan heb je aan dit artikel niets, maar als je het nog niet deed, probeer het eens. In het begin zal het best lastig zijn. Je moet de kinderen er steeds weer aan helpen herinneren, maar het zal echt de moeite waard zijn. Uiteindelijk zullen de kinderen er aan wennen, en hoef je het niet meer te noemen.

Dus, vanaf nu, alles aan de kant, tafel leeg tijdens instructie, en zelfs tijdens het werken aan een bepaalde opdracht. Alleen op je tafel wat je nodig hebt tijdens het werk waar je mee bezig bent.

Lees ook eens: 5 tips om de aandacht van kinderen vast te houden

Schoencadeautjes 2018 NL

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest