vrijdag, juni 21, 2024
LesideeënZelfknap

Vriendschapsbandje maken


Vriendschapsbandje maken

Het thema van de kinderboekenweek van dit jaar is vriendschap, wat is er dan leuker om samen met de groep vriendschapsbandjes te maken. Ik zag ooit ergens een filmpje waarin op een heel gemakkelijke manier een vriendschapsbandje werd gemaakt. Ik kon helaas het filmpje niet meer vinden dus moest zelf even heel goed nadenken hoe het ook alweer ging. Volgens mij weet ik het nu, want er ontstaat toch al heel wat moois.

Omdat de kinderboekenweek bijna start wil ik het toch met jullie delen, ook al is die van mij nog niet helemaal af. Het begin is er.

Werkwijze

Je begint met een cirkel van karton, het maakt niet echt veel uit hoe groot hij is, als het maar handzaam is, ook voor de kinderen.
Op de cirkel zet je aan de buitenkant gelijk verdeeld over de cirkel acht streepjes.
Deze knip je ongeveer een halve centimeter in.


In het midden van de cirkel maak je met een potlood een gat.
Dan neem je 7 draden van ongeveer 30 tot 40 centimeter lang (ligt aan de dikte en welke lengte het moet worden), en legt daar een knoop in.
Deze haal je in zijn geheel door het gat en je verdeel de draden over de cirkel en zet ze vast in de ingeknipte stukjes.
Eén ingeknipt stukje blijft dan over.

Als je dit gedaan hebt, begint het maken van het bandje. Omdat dit lastig te beschrijven is, heb ik er een filmpje van gemaakt. Deze kun je hieronder bekijken.
Als het bandje de gewenste lengte heeft gehaald, kun je het gemakkelijk van de kartonnen cirkel afhalen door de draadjes los te halen en het door het gaatje terug te halen. Als je er dan een knoopje inlegt, kun je hem daarna om een pols binden.

Ik ga er zeker deze week mee beginnen en als keuzeopdracht in de keuzekast neerleggen. Zodra er mooie resultaten zijn, zal ik ze zeker delen op mijn facebookpagina!!

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest