donderdag, juni 13, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Trollen dansen niet


In dit blog bespreek ik een prentenboek van een wat minder bekende schrijfster en illustrator. Trollen dansen niet van Shirley Gast en Judith Zijtregtop.

Het prentenboek Trollen dansen niet is een hardcoverboekje in een handzaam formaat. De cover laat Tika, de meisjestrol zien. Tika is de hoofdpersoon in dit boekje, getekend op een aandoenlijke manier, met zachte rustige kleuren.

Tika ziet de elfen dansen.
Ze wil ook meedoen.
Maar trollen dansen niet.
Trollen blubberen.

Deze tekst vind je op de achterkant van het boekje. Als je het boekje met kinderen gaat lezen, is dit leuk om mee te beginnen, want wat is nu toch blubberen. Zo kun je het gesprek met de kinderen op gang brengen.

Trollen dansen niet

Het verhaal begint in trollendorp waar geoefend moet worden om de beste blubberbouwer te worden. Het woord blubber is in allerlei samenstellingen te vinden, een best wel komisch begin van het boek. De bouwer van de beste blubbermuur wint de blubbercup.
Tika ziet in het bos echter de elfen dansen, en Tika wil graag meedoen, maar ja, trollen dansen niet.  Tika moet echter blubberen van papa en mama. Dit lukt niet goed, en daarom gaat Tika er maar vandoor. De elfen laat ze ook al schrikken, en daarom verstopt ze zich diep in het bos. Eén elfje komt naar haar toe, en met haar leert Tika toch dansen… met blubberballen. Zo komt het uiteindelijk toch nog goed en wint Tika zelfs nog een prijs.

Verdriet en blijdschap worden in de tekeningen heel goed getoond. Het verhaal is leuk om te lezen, maar heeft ook wel duidelijk de boodschap dat je mag zijn wie je bent, en ook dat het niet erg is dat je bepaalde dingen niet kunt, of niet zo goed in bent.

Kijk voor andere prentenboeken op mijn boekenpagina. 

 

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest