vrijdag, juni 14, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Gangsterschool – Kate Wiseman


Dit blog schrijf ik voor de blogtour van het boek Gangsterschool van Kate Wiseman, uitgegeven door uitgeverij Holland. Verschillende bloggers schrijven dan over het boek, en zetten dit op een bepaalde datum online. Deze week was het mijn beurt.

Gangsterschool is een kinderboek voor kinderen van 10-12 jaar, maar zal door de wat oudere kinderen ook zeker gewaardeerd worden. Het leest heerlijk, en spreekt tot de verbeelding van kinderen. Het verhaal speelt zich op een school, geen gewone school, maar een school waar je alleen maar toegelaten wordt als je ouders meestercriminelen zijn.

Gangsterschool

Milly en Charlie zijn de hoofdpersonen van het boek. Zij komen nieuw op het Rabauw, de school waar ze gaan leren fabuleren, hacken, vermommen en wat je allemaal al niet moet leren om crimineel te worden. Charlie is heel handig met computers en kan al aardig hacken. Hier maakt hij ook goed gebruik van. Milly kan heel goed allerlei plannetjes bedenken, en dat komt ze vaak goed van pas.
Er wordt een wedstrijd georganiseerd, waarbij iets heel waardevols gestolen moet worden. Slaag je hierin niet, dan kan je van school gestuurd worden en moet je naar Kruimeling, de concurerende school waar je als Rabauwer zeker niet naar toe wilt.
Juffrouw Geselkat is het schoolhoofd waar iedereen veel ontzag voor heeft, er is echter iemand die juffrouw Geselkat weg wil hebben en zelf het schoolhoofd wil worden.

Een boek vol humor, maar ook spannend. Het is op een manier geschreven die heel beeldend is. Je kunt je heel goed voorstellen hoe de school eruitziet, en wat er allemaal gebeurt. Een boek dat zeker in de smaak zal vallen bij de leeftijdsgroep waarvoor het is geschreven.

Kate Wiseman

Kate Wiseman begon als schrijfster van humoristische gedichten en verhalen. De teksten werden echter steeds langer en haar ideeën steeds onuitputtelijker. Toen wist ze dat het tijd was om een boek te gaan schrijven. En met succes! Gangsterschool werd meteen in het Duits vertaald en kreeg in Duitsland al nominaties verschillende prijzen.

Kate woont en werkt in Engeland. Naast schrijven geeft ze ook les, het leukste vindt ze het om haar leerlingen het plezier van lezen te laten ontdekken.

Gangsterschool – Kate Wiseman
uitgeverij Holland
2018
251 pagina’s

Kijk voor meer kinderboeken op mijn kinderboekenpagina

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest