zaterdag, juli 13, 2024
NieuwsbegripOphelderen

Nieuwsbegrip: Handtekening van Mozart te koop.


In de tekst van deze week bij Nieuwsbegrip gaat het over de handtekening van Mozart. Misschien hebben de kinderen wel eens van Mozart gehoord.
Je kunt deze les starten door wat van zijn muziek te laten horen of te starten met het Jeugdjournaal bij Nieuwsbegrip. Zo hebben de kinderen een beeld bij wie Mozart was en hoe zijn muziek klinkt.

Mozart

Deze tekst wil ik deze keer weer even goed gaan modellen. Juist omdat het gat om het ophelderen van onduidelijkheden. Het is daarom belangrijk dat je met de kinderen lastige woorden in de tekst gaat ontdekken en voordoet hoe je dan achter de betekenis van woorden kan komen.
De uitleg van Nieuwsbegrip kun je daar heel goed voor gebruiken:

Nieuwsbegrip Mozart

 

Het hoofd, hart en voeten-schema wat bij de vragen zit van deze week heb ik even een eigen draai gegeven. Het idee is leuk, maar ik denk dat het voor sommige kinderen niet heel duidelijk is wat de bedoeling is. Daarom heb ik een ander werkblad gemaakt, wat je hieronder ook kunt downloaden.

Nieuwsbegrip Mozart
Dit werkblad is een soort woordweb, maar dan net even anders. Rond de naam Mozart schrijven (en/of tekenen) de kinderen welke instrumenten Mozart bespeelde, noemen ze enkele muziekstukken in een ander vak en vertellen ze iets over Mozart zelf. In het vak wat weet je nog meer, kunnen de kinderen opschrijven wat ze nog meer over Mozart hebben gelezen in deze tekst.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om met deze tekst aan de slag te gaan. Voor meer ideeën kun je altijd even terugzoeken onder het tabblad Nieuwsbegrip.  Als je echt een les over het ophelderen van onduidelijkheden zoekt kun je dan daar doorklikken naar lessen hierover.

Het bestand:

Nieuwsbegrip – Mozart
Nieuwsbegrip – Mozart
Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest