dinsdag, juni 18, 2024
Algemeen NieuwsbegripNieuwsbegripOphelderen

Nieuwsbegrip – aangespoelde zeeschildpadden.


Deze week weer een nieuwe nieuwsbegrip -aangespoelde zeeschildpadden. En deze week was ik blij verrast met de les zoals Nieuwsbegrip hem deze keer aanbiedt. Namelijk met een clusterspel.

De les

Natuurlijk begin je deze les weer zoals altijd. Actief lezen, modellen en laten zien hoe een tekst in elkaar steekt. Dit hangt natuurlijk ook af van het niveau van de kinderen, of je de A-, B- of C-tekst met de kinderen doet.
Dan komt het clusterspel, waarbij de kinderen kaartjes krijgen met begrippen uit de tekst. De kinderen markeren deze begrippen in de tekst tijdens het lezen. Daarna gaan ze met deze begrippen clusters van 2 tot maximaal 5 begrippen maken en vertellen waarom je deze begrippen kunt clusteren.

Deze week dus geen idee van mezelf, maar lekker het clusterspel van Nieuwsbegrip doen. De kinderen leren begrippen uit de tekst met elkaar combineren en door uit te leggen waarom je het kunt clusteren controleer je of de kinderen de tekst hebben begrepen. Kortom een leuke les van Nieuwsbegrip – aangespoelde zeeschildpadden.

Kijk ook eens bij mijn andere Nieuwsbegriplessen onder het tabblad Nieuwsbegrip.

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest