dinsdag, juni 18, 2024
DownloadsLettermandala'sTaal/lezen

Lettermandala – VLL kern start


Na heel veel ontzettend leuke reacties op de tafelmandala’s ontstond al snel bij ons het idee van de lettermandala. De eerste in een hele serie is de lettermandala – VLL kern start met de letters van de methode Veilig Leren Lezen.

lettermandala - VLL kern start

De lettermandala

In kern start leren de kinderen in groep 3 de eerste letters, namelijk de i, k, m en s. Hier doen ze allerlei oefeningen mee.  Hier werk je ongeveer twee weken aan.  Met deze lettermandala’s bij deze kern kunnen de kinderen elke letter nog eens mooi kleuren.
Dit kun je doen nadat elke letter is aangeleerd en dan aan het einde van de kern het voorblad laten kleuren zodat je het bij elkaar kan voegen tot een leuk boekje wat mee naar huis kan. Maar je kunt het boekje natuurlijk ook helemaal aan het einde van de kern laten maken. Dat kun je helemaal zelf bepalen.

lettermandala - VLL kern start

Het leuke van deze mandala’s is dat de kinderen nog even op een ontspannen manier met de letters aan de slag zijn. Terwijl ze ermee bezig zijn zullen ze de letters waarschijnlijk herhalen en er woorden mee gaan maken. In welke woorden hoor je bijvoorbeeld de i, welke woorden kun je maken met de k aan het begin en ga zo maar door. Zo oefenen kinderen de letters nog eens onbewust.

Klik hier voor leuke magnetische letters voor op het whiteboard in mooie heldere kleuren.

Mee naar huis

Als dit boekje met de lettermandala – VLL kern start helemaal klaar is, kan het mee naar huis. De kinderen kunnen dan heel trots aan hun ouders laten zien welke letters ze al geleerd hebben. Ouders weten dit dan ook gelijk en kunnen dan ook eventueel met de kinderen nog eens oefenen. Belangrijk is dan wel dat ouders ook weten hoe de letters tijdens het proces van letters leren worden uitgesproken.

Het bestand

Lettermandala – VLL – Kern start.
Lettermandala – VLL – Kern start.

Klik hier voor leuke magnetische letters voor op het whiteboard in mooie heldere kleuren

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest