vrijdag, juni 14, 2024
LesideeënTaal/lezenTekstlogica'sWoordknapZelfknap

Tekstlogica – Museum


Een poosje geleden werkten we aan het thema Kunst. Dan kan een tekstlogica museum natuurlijk niet achterblijven. De kids in de klas vinden dit zo ontzettend leuk om te doen. Zo zijn ze met het thema bezig, maar ook met begrijpend lezen en logisch nadenken.

Tekstlogica

Voor sommige kinderen kan een tekstlogica toch wel heel erg lastig zijn. Ik ga dan ook wel eens met een groepje kinderen samen aan de slag met zo’n tekstlogica. Net als ik bij mijn lessen Nieuwsbegrip doe, model ik dan hoe de puzzel in zijn werk gaat. Door het hardop voordoen (wat modellen uiteindelijk is) leren de kinderen hoe je zo’n puzzel aanpakt. De aanwijzingen lezen en deze verwerken in de puzzel gaat vaak nog wel, maar daarna uit de puzzel bepaalde conclusies trekken dat is vaak het lastigste van allemaal. Als jij als leerkracht dan laat zien hoe dit werkt hebben de kinderen hier echt iets aan.

Hoe vaker je leerlingen een tekstlogica maken hoe beter ze er in worden.
Op mijn website vind je daarom nog meer tekstlogica puzzels en maak ik er ook steeds bij.
Kijk ook eens op mijn yurls-pagina want daar plaats ik mijn tekstlogica puzzels allemaal op een rij.

Tekstlogica Museum

Het bestand:

Tekstlogica Museum.
Tekstlogica Museum.

ComputerComputer

Delen op social media of per email :

2 thoughts on “Tekstlogica – Museum

 • Wauw! Wat een leuke opdrachten! Net als je tekstdetectives!
  Voor welke leeftijd bedoelde je deze toffe opdrachten?

  Beantwoorden
  • Hallo Agneta,

   Bedankt voor je reactie. Deze opdrachten zijn niet echt voor een bepaalde leeftijd. Elke tekstlogica heeft een andere moeilijkheidsgraad. Bij mij in de groep verschilt dat heel erg. Het ene kind wil ze zo lastig mogelijk terwijl een ander kind ze helemaal niet begrijpt 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest