vrijdag, februari 23, 2024
Woordknap

Woordkunst.


We zitten op school midden in het project Kunst. Met deze oefening voor in de keuzekast: woordkunst, ben je ook in het thema bezig met het onderdeel spelling.

Woordkunst

Deze opdracht kunnen de kinderen heel zelfstandig maken. Op het werkblad kunnen de kinderen een aantal spellingswoorden schrijven van een bepaalde spellingscategorie. Dit aantal kunnen ze zelf bepalen, of jij als leerkracht bepaalt  het aantal woorden.
De kinderen schrijven deze woorden in de ruimtes op het werkblad. Als ze dit hebben gedaan kleuren ze alle ruimtes verder licht in. Hoe ze dit willen doen, is helemaal aan de kinderen zelf. Het ene kind zal mischien maar twee kleuren gebruiken terwijl het andere kind juist heel veel verschillende kleuren zal gebruiken. Daar zijn ze helemaal vrij in.

woordkunst

 

 

Woordkast

In plaats van alle kinderen dezelfde categorie te laten schrijven kun je de kinderen ook laten kiezen welke categorie ze nog willen oefenen. Bij ons op school is dit mogelijk omdat we een woordkast in de klas hebben. In die woordkast zitten allemaal woordkaartjes in laatjes. In elk laatje zit een andere categorie. De kinderen kunnen zelf een laatje uit de woordkast halen en gaan oefenen met deze categorie.

Het bestand:

Woordkunst.
Woordkunst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.