dinsdag, juni 18, 2024
KeuzekastLesideeënSpelletjes

Verkeerskwartet


Verkeer is niet een van de favoriete lessen bij mijn kinderen. We werken met de boekje van VVN Op voeten en fietsen. Heel leerzaam, maar je moet het wel leuk houden voor de kinderen. De zo zit dat filmpjes zijn bij mijn kinderen favoriet maar dit komt vooral omdat ze op het hondje wachten bij elk filmpje. Om toch eens op en ander manier met verkeer bezig te zijn ga ik ook wel eens met de kids naar buiten, en hebben we nu een verkeerskwartet gemaakt om de tekens/borden in het verkeer te oefenen op een speelse manier.

 

Het verkeerskwartet.

verkeerskwartetHet verkeerskwartet wat je hieronder kunt downloaden speel je volgens de normale regels van het kwartetspel. Het kwartet bestaat uit 44 kaartjes met verschillende categorieën van de verkeersregels. Zo komen de verschillende verkeersborden aan de orde, maar ook de tekens op de weg, signalen, tekens op de weg en voorrang.
Door het spelen van het verkeerskwartet  zijn kinderen op een speelse manier bezig met verkeer. Kinderen vinden het vaak lastig om de verschillende borden te onderscheiden, en op deze manier komen de Pas op!, Je mag hier niet!, Hier is…., en Je moet hier borden toch regelmatig voorbij. Verder zitten er nog de tekens op de weg bij, verschillende verkeerslichten, Signalen van fietsers, signalen van auto’s en de voorrangs- en Let op-borden.

verkeerskwartetHet Bestand

Het bestand van het verkeerskwartet kun je hieronder downloaden. Als je het uitprint op gewoon printerpapier is het handig om er nog een gekleurd papiertje achter te plakken voordat je het lamineert. Doe je dit niet, dan kun je door het papier heen kijken.  Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het op wat zwaarder papier af te drukken, dan heb je dit probleem niet.

Het bestand donloaden:

Verkeerskwartet
Verkeerskwartet
Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest