maandag, juni 24, 2024
DownloadsNieuwsbegripNieuwsbegripTaal/lezenWerkbladen

Nieuwsbegrip en thuisonderwijs week 4


En hier is dan alweer Nieuwsbegrip en thuisonderwijs week 4. Deze week gaat de tekst over de vogeltelling. Toch even een leuke afwisseling voor de kinderen, want dit kunnen de kinderen natuurlijk heel goed zelf ook doen.  Op de site van de Botanische Tuinen Utrecht kun je een mooie duidelijke zoekkaart downloaden met de meest voorkomende tuinvogels. Leuk om deze link ook door te sturen naar de kinderen en tijdens het nabespreken van de tekst aan de kinderen te vragen welke vogels zij in de tuin hebben gezien. Gelijk een stukje biologie tijdens je les.

Verwijswoorden

Deze week heb ik weer naast het laten vertellen wat het belangrijkste is per kopje enkele verwijswoorden uit de tekst gehaald. Bij tekst A heb ik nu niet de hulpvraag erbij gesteld. Dit kun je natuurlijk wel nog benoemen tijdens je online uitleg. Wel heb ik de hele zin waarin ook de verwijzing staat erbij gezet. Om de kinderen toch te laten zoeken naar deze verwijswoorden in de tekst zelf, kun je ze deze laten kleuren.

Bij de B-tekst heb ik dit niet gedaan. Daar moeten de kinderen dus zelf in de tekst op zoek naar waar het verwijswoord naar verwijst.

Tot slot sluiten we deze werkbladen weer af met een leuke husselpuzzel. Verschillende namen van vogels door elkaar gehusseld die weer goed moeten worden gemaakt. Maar let op, ze zijn soms best lastig, want het zijn niet allemaal tuinvogels die in deze puzzel zijn verwerkt.

De bestanden

Nieuwsbegrip werkblad bij tekst A week 4
Nieuwsbegrip werkblad bij tekst A week 4
Nieuwsbegrip werkblad bij tekst B week 4
Nieuwsbegrip werkblad bij tekst B week 4

 

Dit was weer Nieuwsbegrip en thuisonderwijs week 4. Voor de werkbladen van de afgelopen weken en andere Nieuwsbegriplessen, kun je terecht onder het tabblad Nieuwsbegrip.

(antwoorden van de husselpuzzel: 1 specht, 2 koolmees, 3 duif, 4 adelaar, 5 pimpelmees, 6 papegaai, 7 merel, 8 huismus, 9 roodborstje, 10 struisvogel)


ModeMode

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest