zondag, juni 23, 2024
DownloadsGetalknapRekenenStiptekeningen

Stiptekeningen winter met de tafels


We hebben gemerkt dat de stiptekeningen erg gewild zijn. Daarom nieuwe stiptekeningen winter met de tafels. Een leuke manier om de tafels te oefenen.

Stiptekeningen winter

Het is de bedoeling dat de kinderen de tafelsommen op de goede volgorde uitrekenen. Met de antwoorden kunnen ze de stiptekening maken.
Zeker in groep 5 is dit een goede oefening, omdat hier de tafels goed geautomatiseerd moeten worden. Met deze opdracht is het even weer herhalen/oefenen op een andere manier.

stiptekeningen winter

Je kunt de kinderen het gehele blad geven en ze som voor som laten uitrekenen. Ze trekken dan na elke som de lijn verder. Voor de kinderen die dit snel doorhebben zullen al snel weten wat het volgende nummer op de tekening is. Daarom kun je er ook voor kiezen om het blad dubbel te vouwen en eerst de sommen te laten maken. Hebben ze dit gedaan, kunnen ze de stiptekening gaan maken. Het werkt dan ook als zelfcorrigerend materiaal, want als er een vreemde tekening uitkomt, of je kan het volgende nummer niet vinden, dan klopt er iets niet.

stiptekeningen winter

Lekker kleuren

Is de tekening klaar, dan kun je de kinderen natuurlijk de tekening in laten kleuren. Asl je op school werkt met een portfolio of ontwikkelingsmap, dan kun je deze ook heel mooi hiervoor gebruiken. Een mooi kleurrijk werk van het kind waarbij je ook laat zien dat er op een speelse wijze gerekend wordt.

Het bestand:

Stiptekening winter – Tafels.
Stiptekening winter – Tafels.

Klik hieronder voor andere stiptekeningen:

Stiptekening Sinterklaas.
Winterstiptekeningen. Met sprong en som.
Stiptekening Kerst met plus- en minsommen.
Van stip tot stip
Stiptekening Sinterklaas 2


Kerst 2020Kerst 2020

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest