dinsdag, maart 19, 2024
LesideeënTekstdetective

Tekstdetective – Kerst/winter


Na verschillende tekstdetectives te hebben gemaakt, o.a. de tekstdetective – Sinterklaas die veel werd gedownload hebben we nu ook een tekstdetective – Kerst/winter.

Tekstdetective – Kerst/winter

Hier vind je  drie teksten in het thema winter of Kerst. Bij deze teksten hebben we weer leuke leerzame oefeningen gemaakt waarmee de kinderen vrij zelfstandig aan het werk kunnen.

De tekst Kerstmis  gaat over dat het koud is buiten maar door alle mooie lichtjes en versieringen voelt het niet zo. Van deze tekst hebben we een gatentekst gemaakt. De kinderen lezen de tekst en vullen de ontbrekende woorden in.

Tekstdetective - Kerst/winter

Uit de tekst De winter begint hebben we verschillende woorden gehaald die de kinderen op alfabetische volgorde moeten zetten. Dit hebben we best lastig gemaakt door woorden met dezelfde beginletter te kiezen.

De tekst Kaarsen is een kleine tekst geworden met vraag en antwoord. Omdat de tekst erg kort is vragen we ook om een andere titel te bedenken en er twee regels aan toe te voegen. Erg leuk om te zien is hoe ieder kind hier op zijn manier vorm aan geeft.

Tekstdetective - Kerst/winterWaarom deze tekstdetectives?

Deze tekstdetectives hebben we gemaakt om op een eenvoudige manier met begrijpend lezen maar ook met taal bezig te zijn.
Voor veel kinderen is dit toch vaak een lastig iets.
Als ze met korte teksten bezig zijn met niet al te ingewikkelde vraagstelling erbij, kunnen kinderen hier toch plezier aan beleven.

 

De bestanden

Hieronder kun je de bestanden met de teksten en vragen downloaden. De antwoorden kun je apart downloaden.

Tekstdetective – Kerst/winter – Vragenbladen.
Tekstdetective – Kerst/winter – Vragenbladen.
Version: 2.0
Tekstdetective – Kerst/winter – Antwoordbladen.
Tekstdetective – Kerst/winter – Antwoordbladen.
Version: 2.0

Kerst 2020Kerst 2020


One thought on “Tekstdetective – Kerst/winter

  • Weer heel erg bedankt. Die van Sint werd super ontvangen. Zette lln. aan tot rijmen, zelfs bij Sint voirgedragen. Bedankt voor het delen.
    Gr Nienke Montessori lindenholt, nijmegen

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.