vrijdag, juni 14, 2024
BoekreviewsPrentenboeken

Leuke prentenboekjes uit de Woebie-serie (met winactie!)


Kennen jullie deze prentenboekjes uit de Woebie-serie al? Ik bespreek er hier twee(Het visje dat verliefd was op de hemel en Woebie en Djoekie geheimen van het regenwoud) en ik mag er ook twee weggeven, samen met een boekenlegger met Woebie vingerpoppetje.  De prentenboekjes maken deel uit van de Woebie serie in meerdere talen (Nederlands, Engels, Surinaams).

De makers.

De Woebie-serie is een echt familieproject. Het is gemaakt door het echtpaar Mies Streliski en Arnold de Hartog. Mies schreef de verhalen en Arnold maakte de illustraties. Auteur Mies Strelitski is kunstschilder (opleiding aan de Vrije Academie). Ze heeft inmiddels 7 Woebie prentenboeken voor kinderen t/m 9 jaar geschreven.  Illustrator Arnold de Hartog is de bedenker en vormgever van het Woebie karakter. Ook de kinderen van het echtpaar zijn nauw betrokken bij het project.

Het visje dat verliefd was op de hemel

prentenboekjes uit de Woebie-serieOom Jan vertelt aan Woebie een sprookje over een visje Guppie dat heel graag naar de hemel wil. hij ziet de zon, de maan , de sterren en dankt dat het daar beter is. Hij probeert te springen maar dat lukt natuurlijk niet. Dan gaat hij het vragen aan de wijze vis. Misschien weet die een oplossing….

Een verhaal, vertelt in rijmvorm, met hele mooie kleurrijke illustraties. Achterin het boekje staan alle visjes uit het boekje getekend met de namen erbij. Erg leuk om met kinderen terug te gaan kijken en de vissen ook echt bij de naam te noemen.

Woebie en Djoekie, geheimen van het regenwoud

prentenboekjes uit de Woebie-serieWoebie en Djoekie gaan op vakantie naar Suriname. Ze gaan het regenwoud in, maar raken hun vader en moeder kwijt. Ze slapen bij de orchideeënkindjes. De volgende dag brengt een grote vogel ze terug bij papa en mama. Thuis stoppen ze de zaadjes die ze van de orchideeën kindjes hebben gekregen in de grond en wat daar uit komt….. wordt wel heel erg groot.

Ook in dit boekje een overzicht van de dieren die te zien zijn . Achterin staan kijk-/telopdrachtjes. Hoeveel van de dieren vind je? Hierdoor wordt het ook een soort zoekboekje.

Een prentenboekje met veel kleurrijke platen en weinig woorden.

Met dank aan Blue Roof Productions voor het beschikbaar stellen van de recensie-exemplaren.

Winactie!!

Wil jij nu een van deze twee prentenboekjes uit de Woebie-serie winnen samen met een boekenlegger met vingerpopje, lees dan hieronder wat je moet doen:

  • Like het bericht over de prentenboekjes op mijn facebookpagina!
  • Vertel in de reacties welk boekje je wilt winnen
  • Tag zoveel mogelijk mensen waarvan jij denkt dat ze ook wel zo’n leuke prijs willen winnen.
  • Je mag het bericht delen, maar dat hoeft niet.

Op zondag 6 december maak ik twee winnaars bekend via de facebookpagina.

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest