dinsdag, juni 25, 2024
AdvertorialsAlgemeenOnderwijsmaterialenReviews

FocusBoard, voor een prikkelarme werkomgeving.

We kennen ze allemaal wel, van die kunststoffen of houten afschermsystemen waar kinderen binnen kunnen werken om beter te kunnen werken in de klas. Deze systemen zijn vaak erg groot en onhandig in gebruik. Je kunt ze niet even snel weghalen of neerzetten. Maar daar is nu wat nieuws op bedacht: Het FocusBoard.  Dit FocusBoard kan een kind binnen enkele seconden zelf pakken, op de tafel plaatsen en ook weer opbergen.

Waarom FocusBoard?

In elke klas vind je ze wel, koptelefoons. Hiermee kunnen kinderen geluiden uit de klas uitsluiten om zo wat geconcentreerder te werken. Maar soms is dit voor kinderen niet genoeg. Met het FocusBoard kunnen kinderen ook nog een afgeschermde plek op hun tafel creëren. Ze kunnen hier zelf voor kiezen omdat het gemakkelijk te pakken is en weer op te ruimen. Het draag bij aan de zelfstandigheid van kinderen, omdat ze er zelf voor kunnen kiezen. Natuurlijk kun jij als leerkracht ook aangeven naar je leerlingen om toch even een FocusBoard te pakken, zodat het even lekker kan werken.

FocusBoard

Ontwerp

FocusBoardOmdat het FocusBoard van kunststof is, is het veel lichter dan de bekende houten schermen. Zo licht dat zelfs de kleinsten het zelf kunnen pakken en weer opruimen.  Het valt binnen het bureau en is afgewerkt met rubber tape. Hierdoor is de kans op vallen vrijwel nihil. Hij is perfect schoon te maken en 100% recyclebaar.  De Boards hangen met een magneetsysteem in de klas, en nemen zo weinig ruimte in en zijn  goed bereikbaar voor alle kinderen. Omdat elk kind kan kiezen om even een poosje met het Board te werken is er geen gevoel van uitsluiting, en kan ieder kind profiteren van de Focusboards.

Het FocusBoard is verkrijgbaar in twee verschillende vormen. Een L vorm waarmee je een tafelgroepje kan omtoveren in aparte werkplekken en je als leerkracht toch nog uitleg kan geven en een U vorm waarmee een leerling voor zichzelf een geconcentreerde werkplek kan creëren.

Kortom…..

FocusBoard is een goede oplossing om een prikkelarme werkomgeving voor kinderen te creëren. Met een FocusBoard geef je kinderen de gelegenheid om zich snel en eenvoudig af te sluiten van de hectiek in de klas. Ook voor jou als leerkracht is dit een prima hulpmiddel om rust & ruimte te bieden!  Het systeem is goed bruikbaar in alle typen onderwijs.

Op focusboard.nl  vindt je nog veel meer informatie over dit mooie product en kun je ze ook bestellen.  Je kunt hier ook proefpakketten bestellen van 6 stuks voor nog geen €100,-

FocusBoard


Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.