vrijdag, juni 21, 2024
NieuwsbegripNieuwsbegripTaal/lezenWerkbladen

Nieuwsbegrip: Thuiswerken week 16


Nieuwsbegrip thuiswerken? Nieuwsbegrip had zijn opdrachten al wel aangepast zodat kinderen er thuis wat gestructureerder mee aan de slag kunnen, maar ik heb voor de A en de B teksten weer een eigen werkblad gemaakt voor de kinderen. Deze week voor Nieuwsbegrip week 16 die helemaal in het teken van de dag van de ruimtevaart staat.

Dag van de Ruimtevaart?

In deze tekst over de dag van de ruimtevaart wordt in beide teksten een stukje geschiedenis van de ruimtevaart beschreven. Een erg leuke en leerzame tekst. Ook wel even fijn om in dezetijden even over iets heel anders te lezen dan thuiswerken en het coronavirus.

De opdrachten.

De eerste opdrachten zijn weer redelijk hetzelfde als andere weken.  Verder heb ik uit deze teksten de jaartallen gehaald, en aan de kinderen is het de opdracht om bij de jaartallen te vertellen wat er in dat jaar gebeurde. Kinderen leren zo de tekst scannen, en zodra ze het jaartal hebben gevonden moeten ze goed in de tekst om dit jaartal heen gaan lezen wat er is gebeurd.

Als afsluiter deze week is er een leuke kleurplaat.

Werkbladen.

Hieronder deel ik de twee werkbladen als PDF-bestand. Deze zijn vrij te downloaden en kun je naar je leerlingen sturen samen met de tekst die je bij  Nieuwsbegrip kan downloaden.  Deze teksten kan ik hier niet delen, omdat je hiervoor een account moet hebben bij Nieuwsbegrip. Heb je dit niet, dan kan je nu natuurlijk tijdelijk een proefabonnement nemen.

 

De bestanden:

Nieuwsbegrip week 16 – werkblad bij tekst A
Nieuwsbegrip week 16 – werkblad bij tekst A
Nieuwsbegrip week 16 – werkblad bij tekst B
Nieuwsbegrip week 16 – werkblad bij tekst B

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest