woensdag, april 17, 2024
NieuwsbegripNieuwsbegripTaal/lezenWerkbladen

Nieuwsbegrip: Thuiswerken week 15


Nieuwsbegrip thuiswerken? Nieuwsbegrip had zijn opdrachten al wel aangepast zodat kinderen er thuis wat gestructureerder mee aan de slag kunnen, maar ik heb voor de A en de B teksten weer een eigen werkblad gemaakt voor de kinderen. Deze week voor Nieuwsbegrip week 15 die helemaal in het teken van de Pasen staat.

Waarom eten we paaseieren?

Deze week gaat de tekst over Pasen en waarom we paaseieren eten. Zowel de A-tekst als de B-tekst heeft een alinea over het christelijke paasverhaal. De A-tekst heeft verder een alinea over paashazen, eieren van chocolade en smaken van paaseieren. De B-tekst vertelt over het lentefeest en vasten, Parijse banketbakkers en hoe chocolade-eieren worden gemaakt.

De opdrachten.

De opdrachten zijn weer redelijk hetzelfde als andere weken. Dit om de kinderen toch wat structuur te bieden. Actief lezen, wat vinden de kinderen belangrijk en proberen een korte samenvatting te maken. Bij de verwijswoorden heb ik nu een extra aanwijzing gegeven omdat ik merkte dat kinderen dit nog best wel lastig vinden. Ik heb er een ondersteundende vraag bij gesteld waardoor ze gemakkelijker op de verwijzing komen.

Als afsluiter deze week weer een best lastige woordzoeker met woorden uit de tekst.

Werkbladen.

Hieronder deel ik de twee werkbladen als PDF-bestand. Deze zijn vrij te downloaden en kun je naar je leerlingen sturen samen met de tekst die je bij  Nieuwsbegrip kan downloaden.  Deze teksten kan ik hier niet delen, omdat je hiervoor een account moet hebben bij Nieuwsbegrip. Heb je dit niet, dan kan je nu natuurlijk tijdelijk een proefabonnement nemen.

 

De bestanden:

Nieuwsbegrip week 15 – werkblad bij tekst A
Nieuwsbegrip week 15 – werkblad bij tekst A
Nieuwsbegrip week 15 – werkblad bij tekst B
Nieuwsbegrip week 15 – werkblad bij tekst B
Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.