donderdag, mei 30, 2024
LesideeënNieuwsbegripNieuwsbegripTaal/lezenWerkbladen

Nieuwsbegrip: Thuiswerken week 14


Nieuwsbegrip thuiswerken? Nieuwsbegrip had zijn opdrachten al wel aangepast zodat kinderen er thuis wat gestructureerder mee aan de slag kunnen, maar ik heb voor de A en de B teksten weer een eigen werkblad gemaakt voor de kinderen. Deze week voor Nieuwsbegrip week 14.

De gebarentolk.

Deze week gaat de tekst over de gebarentaal/gebarentolk. Dit spreekt de kinderen natuurlijk wel weer aan, omdat deze nu regelmatig te zien is op televisie. Bij de persconferenties, maar ook bij het journaal is de gebarentolk vaak te zien.

De opdrachten.

Bij deze tekst gaan we weer beginnen zoals we de andere weken ook begonnen zijn. Goed/actief lezen. Wat vinden de kinderen belangrijk. Daarna gaan we vragen stellen met de 5 w+h-vragen (wie,wat,waar,wanneer, waarom en hoe). ze stellen met deze vraagwoorden twee vragen bij elk kopje. Het antwoord moet ook in dit kopje te vinden zijn.  Ze schrijven ook de antwoorden op.
Ze kunnen dan eventueel ook thuis met ouders, broertjes en of zusjes deze quiz doen.

Tot slot zit er nog een leuke opdracht bij waarbij de kinderen hun naam kunnen spellen in het handalfabet. Asl ze dit goed kunnen, kunnen ze een filmpje opsturen naar juf of laten zien tijdens een online lesmoment.

Werkbladen.

Hieronder deel ik de twee werkbladen als PDF-bestand. Deze zijn vrij te downloaden en kun je naar je leerlingen sturen samen met de tekst die je bij  Nieuwsbegrip kan downloaden.  Deze teksten kan ik hier niet delen, omdat je hiervoor een account moet hebben bij Nieuwsbegrip. Heb je dit niet, dan kan je nu natuurlijk tijdelijk een proefabonnement nemen.

De bestanden:

Nieuwsbegrip week 14 – werkblad bij tekst A
Nieuwsbegrip week 14 – werkblad bij tekst A
Nieuwsbegrip week 14 – werkblad bij tekst B
Nieuwsbegrip week 14 – werkblad bij tekst B

Zolang we thuis moeten werken zal ik proberen elke week een werkblad voor de teksten A en B te maken.

 


Kijk ook eens op de pagina: Nieuwsbegrip anders, hoe ik de lessen anders geef.


Nu tijdelijk bij Bol.com luister- en e-boeken voor maar 1 cent!!!!!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest