donderdag, mei 30, 2024
NieuwsbegripNieuwsbegripTaal/lezenWerkbladen

Nieuwsbegrip: Thuiswerken week 12


Tja, en dan is je klaslokaal ineens leeg en moet je zorgen dat je de kinderen thuisonderwijs biedt. Maar kun je met Nieuwsbegrip thuiswerken? Nieuwsbegrip had zijn opdrachten al wel aangepast zodat kinderen er thuis wat gestructureerder mee aan de slag kunnen, maar ik heb voor de A en de B teksten toch nog een eigen werkblad gemaakt voor de kinderen.
nieuwsbegrip thuiswerken

Kinderen stimuleren

De tekst gaat deze week natuurlijk over het Coronavirus in Nederland. Ik hoop met de werkbladen die ik heb gemaakt kinderen te stimuleren om de tekst goed te lezen en er actief mee aan de slag te gaan.

Samenvatten, verwijswoorden en een woordzoeker

Ik heb er verschillende soorten opdrachten in verwerkt, van samenvatten tot verwijswoorden en ook nog een woordzoeker toegevoegd.   Ik heb geprobeerd om het voor alle kinderen mogelijk te maken om de opdrachten te maken, maar helaas kun je natuurlijk nu niet echt rekening houden met de verschillen tussen kinderen. Je kunt natuurlijk altijd aangeven naar de kinderen dat ze kunnen maken wat binnen hun mogelijkheden ligt.
De woorden in de woordzoeker kunnen de kinderen opzoeken in de tekst en daarna opzoeken in de woordzoeker.  De verwijswoorden kunnen de kinderen ook opzoeken in de tekst en kleuren zoals beschreven op het werkblad. Zo werken we in de klas ook altijd.

nieuwsbegrip thuiswerken

Werkbladen

Hieronder deel ik de twee werkbladen als PDF-bestand. Deze zijn vrij te downloaden en kun je naar je leerlingen sturen samen met de tekst die je bij  Nieuwsbegrip kan downloaden.  Deze teksten kan ik hier niet delen, omdat je hiervoor een account moet hebben bij Nieuwsbegrip. Heb je dit niet, dan kan je nu natuurlijk tijdelijk een proefabonnement nemen.

De bestanden:

Nieuwsbegrip week 12 – werkblad bij tekst A
Nieuwsbegrip week 12 – werkblad bij tekst A
Nieuwsbegrip week 12 – werkblad bij tekst B
Nieuwsbegrip week 12 – werkblad bij tekst B

Zolang we thuis moeten werken zal ik proberen elke week een werkblad voor de teksten A en B te maken.

 


Kijk ook eens op de pagina: Nieuwsbegrip anders, hoe ik de lessen anders geef.


ComputerComputer

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest