dinsdag, juni 18, 2024
AlgemeenLesideeën

Deze schattige struisvogels teken je zo:


In mijn groep zijn de kinderen erg fan van de verhalen van Siem Subliem van de schrijfster Tosca Menten. Ze zijn hierdoor helemaal weg van struisvogels en willen er meer van weten. Tijdens het voorlezen van de boeken Siem Subliem en het ei van Jannes  en Siem Subliem en het rode gevaar komen de kinderen al veel te weten, maar ze blijven nieuwsgierig.

Toen ik deze leuke tekenopdracht op Pinterest tegenkwam, wist ik ook dat hij bij mijn kinderen erg in de smaak zou vallen, en wat hebben ze een leuke, schattige struisvogeltjes getekend.

Werkwijze.

struisvogelOm te beginnen heb ik op het digibord laten zien hoe je de ogen en de snavel kon tekenen. Bij de ogen heb ik ook laten zien dat je de vogel op verschillende manieren kunt laten kijken. Zo kun je hem door de stand van de ogen hem bijvoorbeeld bang, vrolijk of nieuwsgierig laten kijken.

De ogen en de snavel worden dan als eerste getekend en met zwarte viltstift overgetrokken. Daarna met stift de snavel en de ogen een kleurtje gegeven.

Met kleurpotlood wordt daarna de vogel vorm gegeven door vanuit het midden (rond de snavel) de veren te gaan tekenen. Dit kan heel simpel door gewoon lijnen van binnen naar buiten te trekken. Dit kun je doen met één kleur, maar ook met meerdere kleuren of afwisselend met kleuren. De keuze was hierin vrij.

In groep 5/6 merk je dat er best grote verschillen zitten in hoe de kinderen te werk gaan. Sommige kinderen hebben heel snel de ogen op papier staan, terwijl andere kinderen bijna hun hele gum slijten en dan nog niets hebben staan. Kinderen die het snel goed vinden en kinderen die juist heel perfect willen werken. Maar ook kinderen heel mooi kunnen tekenen en andere kinderen waarbij het gewoon echt niet lukt.

Het resultaat.

Maar ondanks dat alles mogen alle resultaten er zijn. Ik heb nu zulke leuke struisvogels in de klas hangen. Daar wordt je gewoon helemaal vrolijk van.

struisvogels

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest