AlgemeenKinderboeken

De biebbende- de legende van de hemelrijders.


De biebbende is een serie boeken van Michael Reefs. Het boek dat ik hier ga bespreken is het eerste deel van deze serie. De legende van de Hemelrijders. Inmiddels is deze serie al heel bekend en geliefd bij de jonge lezers en is dit voorjaar het achtste deel verschenen.

Al eerder mocht ik van Michael Reefs Bram en het zoldermysterie lezen en reviewen. Dit is het eerste deel uit een andere serie , de avonturen van Bram, waarvan in het najaar het derde deel verschijnt. Deze heb ik aan mijn klas voorgelezen en dat was een groot succes.

De legende van de hemelrijders.

De legende van de hemelrijders is zoals ik zij het eerste deel uit de serie van de biebbende. In dit eerste deel maken we kennis met een clubje vrienden die zichzelf gaandeweg het boek de Biebbende gaan noemen. Dit heeft allemaal te maken met een oud kasteel en een legende die wordt verteld over de hemelrijders. Deze hemelrijders zouden gevangen zitten in het kasteel en moeten worden bevrijd. Als Luca in het kasteel terecht komt en iets vreselijk engs meemaakt, begint het avontuur.

De hemelrijders moeten gered worden. Gaat dit het clubje lukken?

Het boek is geschreven voor kinderen vanaf 9 jaar. Dit klopt ook wel, ik denk dat het voor jongere kinderen af en toe echt te spannend is. Het wel fijn leesbaar, en ik kan mij voorstellen dat kinderen graag de andere boeken ook willen lezen. Dat had ik tenminste wel toen ik het boek uit had.

Naast de serie is er ook een doeboek verschenen van de Biebbende met 100 pagina’s met spelletjes, quizzen, verhalen en nog veel meer. Leuk voor in de vakantie.

Dit blog is een onderdeel van een blogtour. Tijdens de blogtour worden het eerste en achtste deel van de biebbende gepromoot. Op onderstaande foto kun je zien wie aan de blogtourmeewerken.

blogtour biebbende

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest