vrijdag, juni 14, 2024
BoekreviewsKinderboeken

Superjuffie en het apencircus.


Ik was zeer verheugd toen ik een persbericht kreeg dat er weer een nieuwe Superjuffie uitgekomen was.  Ik ben een groot fan van Superjuffie en de kinderen in mijn klas ook. Ik zal deze dan ook weer met plezier voorlezen in de klas, net zoals ik dat heb gedaan met o.a.  Superjuffie op de Zuidpool en Superjuffie op kamp.
In Superjuffie en het Apencircus is het weer 158 pagina’s lang spannend, zit er ook af en toe een humoristisch tintje aan.

Superjuffie en het apencircus.

Superjuffie en het apencircus speelt zich voor een groot gedeelte af in de zomervakantie. Het begint in de laatste paar dagen voor de zomervakantie, als meester Snor een beetje vreemd doet. Hij heeft het over aanschouwelijk onderwijs, en plotseling mag er van alles wat eerst helemaal niet mocht.

Superjuffie wil graag genieten van haar zomervakantie, maar daar komt weinig van als er een circus in de stad komt. Niet dat daar dieren zijn die in nood zijn, maar als ze met Hakim bij de voorstelling is, is er een ooievaar in nood in de nok van de circustent die ze voor het oog van iedereen moet redden. Zo komt ze van het ene in het andere avontuur met 2 kamelen en een verborgen aapje. Natuurlijk spelen de kinderen uit de klas ook weer een grote rol in het geheel.
En wat is er toch aan de hand met meester Snor, moet hij weg, omdat hij te ouderwets is? Gelukkig loopt het allemaal goed af.

Conclusie

Superjuffie en het apencircus is weer een heerlijk boek, met een serieuze ondertoon maar ook dat humoristische tintje eraan.
Wat ik erg leuk vind in dit boek is de knipoog naar de vernieuwing in het onderwijs. Hoe het van meester Snor allemaal volgens de boekjes moet, tot het vernieuwende van aanschouwelijk onderwijs en met de kinderen naar buiten gaan.

Superjuffie en het apencircus
Auteur: Janneke Schotveld
Illustraties: Annet Schaap
2019
Van Holkema & Warendorf
Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv
ISBN 9789000366217

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest