zaterdag, maart 2, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Superjuffie op kamp – Anneke Schotveld


Janneke Schotveld

Superjuffie op kamp is geschreven door Janneke Schotveld met illustraties van Annet Schaap. Het zesde boek in de serie is Superjuffie op kamp. Superjuffie! (2012) en Superjuffie in de soep (2015) zijn bekroond met de pluim van de Nederlandse Kinderjury en Superjuffie op safari (2014) is getipt door de Nederlandse Kinderjury.

Verder heeft Janneke Schotveld onder andere Filla Fien (Hotze de Roos-Prijs 2008) en De flat van Fatima (bekroond met de Glazen Globe 2011) geschreven.

Het boek.

Als je de cover bekijkt, zie je gelijk dat Superjuffie op kamp gaat met de bus. Ze komt naar de bus toevliegen met een uiltje onder haar arm.

Juf Josje werkt in groep zes van basisschool de Inktvis. Meester Snor is de directeur en heel streng en de conciërge is Hakim haar vriendje.
Meester Snor gaat ook mee op kamp en dat vindt juf Josje niet leuk, omdat hij niet mag weten dat ze af en toe haar klas verlaat om dieren te redden.

Dieren in nood kan ze horen, en als ze dan een hap van een krijtje neemt wordt ze Superjuffie kan ze vliegen en heeft ze superkrachten. Gelukkig gaat Hakim ook mee op kamp.
Als ze in de bus zitten gaat het gelijk al mis, en wordt ze geroepen. Gelukkig helpen de kinderen van haar groep haar mee om ongezien te veranderen en kan ze het dier gaan redden.
Ook als ze aangekomen zijn gaat het al snel mis. Ze verwondt hierbij ook nog eens meester Snor. Gelukkig valt dit wel mee al laat hij dit niet merken.

Als de tweede dag dan ook nog Lisa uit haar groep verdwijnt is het helemaal mis. De politie komt er aan te pas, en tijdens de zoektocht weet ze ook nog allerlei dieren te redden.
Gelukkig loopt het goed af, en heeft het einde van het kamp nog een mooie verrassing voor juf Josje in petto.

Dit is weer een heel leuk boek wat door veel kinderen verslonden zal worden. Ook om voor te lezen is het een erg leuk boek.

Superjuffie op kamp.
Anneke Schotveld
Uitgeverij Van Holkema & Warendorf
2015
159 pagina’s

BoekenBoeken


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.