donderdag, mei 30, 2024
BoekreviewsPrentenboekenReviews

Opa bouwt een monstertruck – Steve Goetz & Eda Kaban


Opa bouwt een monstertruck van Steve Goetz & Eda Kaban is een leuk boek om voor te zingen. Inderdaad je leest het goed, om voor te zingen. Het hele prentenboek is namelijk zo geschreven dat je het kunt zingen op de melodie van Old MacDonald.

Steve Goetz kreeg de inspiratie voor zijn prentenboek Opa bouwt een monstertruck toen zijn zoontje ‘Old MacDonald Had a Farm’ begon te zingen met een zelfbedachte tekst.

Eda Kaban komt uit Turkije en tekende de illustraties voor Opa bouwt een monstertruck, een stoer prentenboek waarin allerlei grote voertuigen langskomen! Een heerlijk prentenboek om samen te lezen, te bekijken, en natuurlijk om bij te zingen op de melodie van ‘Old MacDonald Had a Farm’!

Het verhaal.

Opa heeft een boerderij en op het erf staan allerlei grote machines, zoals een graafmachine, een voorlader, etc. Hiermee bouwt hij samen met oma een racebaan voor zijn monstertruck. Het mooiste is dat de hele tekst van het prentenboek gezongen kan worden op de melodie van Old MacDonald. De illustraties in het boek zijn heel mooi en op elke bladzijde zijn ook wel de boerderijdieren terug te vinden, soms op een hele grappige manier.

Opa bouwt een monstertruck
Steve Goetz & Eda Kaban
Uitgeverij: De Fontein
Hardcover
44 pagina’s
2016

BoekenBoeken

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest