donderdag, juni 13, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Silvester en de vreemde voorouder – Willeke Brouwer


Naast Silvester en het knorrende cadeau mocht ik ook dit boek van Willeke Brouwer bespreken. Ook dit gaat weer over Silvester die is verhuisd van de stad naar het platte land.

Deze uitgave is speciaal geschreven voor de Christelijke Kinderboekenmaand 2016. Thema van deze kinderboekenmaand is Vertel nog eens, opa’s en oma’s die veel weten en hun verhaal vertellen.

De Silvesterreeks is geschreven en getekend door Willeke Brouwer. De boeken zijn zogenaamde graphic novels. Boeken met veel illustraties, zoals ook de bekende Dagboek van een loser en Dagboek van een muts series.

In de zomer van 2015 kwam bij Callenbach de eerste graphic novel van Willeke Brouwer uit, getiteld Silvester en de barre verhuizing. Dit boek heeft de EIGENWIJSPrijs 2016 gewonnen. De prijs voor het beste christelijke kinderboek voor kinderen van 10 tot 12 jaar.

Het boek:

Silvester en de vreemde voorouder heeft een mooie hardcover, in dezelfde stijl als de andere Silvesterboeken. We zien hierop Silvester graven in de grond en zo te zien is hij botten aan het opgraven.

Het verhaal begint als de klas de opdracht krijgt om de stamboom van hun familie uit te zoeken tijdens het thema voorouders. Zijn opa Hendrik en zijn opa Cornelis en oma Derkje kunnen hem veel mooie verhalen vertellen.

Tijdens opgravingen bij het bouwen van een nieuwbouwwijk zijn allerlei voorwerpen gevonden die ze met de klas gaan bekijken. Er schijnt ook een rider geleefd te hebben en er is een verdronken bos.

Met zijn metaaldetector vind Silvester achter in de tuin een kist waarin allerlei botten zitten.

In de keet puzzelt Silvester samen met zijn vrienden de botten in elkaar en ze noemen hun vondst Elegast. Opa Hendrik kan echter vertellen dat dit geen mens is, maar een hond.

Tijdens de themapresentatie voor ouders en opa’s en oma’s nemen ze Elegast mee en leggen hem stiekem in de gymzaal…….

Ook dit boek leest weer prettig weg, en de illustraties geven net iets extra’s bij het verhaal.

Silvester en de vreemde voorouder
Willeke Brouwer
Uitgeverij: Callenbach
104 pagina’s
2016

BoekenBoeken

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest