dinsdag, juni 25, 2024
BoekreviewsJeugdboekenReviews

Verdacht – Carry Slee


Van uitgeverij Overamstel kreeg ik het boek Verdacht van Carry Slee om te bespreken op mijn blog. Nu ben ik groot fan van deze schrijfster dus, dus ik was hier zeer blij mee. Kapot had ik in één adem uitgelezen dus dan heb je wel verwachtingen van het boek. Ik werd niet teleurgesteld door dit boek, integendeel, wat heb ik genoten.

Carry heeft negen keer de Kinderjury gewonnen, vijf keer de Jonge Jury, één keer de Z@pp kids top 20 en één keer de Tina Bruna Award.

Op de site van Carry Slee kun je een overzicht van al haar boeken vinden. Ze schrijft boeken voor een heel breed publiek, van kinderboeken tot boeken voor volwassenen.

Het boek:

Verdacht gaat over een clubje vrienden. Van één van die vrienden, Tess, wordt de vader verdacht van een overval. Haar vriendje Victor blijft haar ten alle steunen. Maar ook haar vrienden komen voor haar op. De situatie verslechterd naar mate het boek vordert. De juwelier waar de overval is gepleegd overlijdt aan zijn verwondingen. Voor Tess wordt de situatie alleen maar erger. Moet ik mijn vader haten, of houd ik nog van hem.

Als bij Victor thuis dan ook nog een dure ring wordt vermist gaan ook haar vrienden aan haar twijfelen. Ze heeft alle schijn tegen zich en voelt zich daardoor alleen nog maar ellendiger.

Als uiteindelijk haar vriendje het ook nog uitmaakt, wil ze niet meer naar school en komt dan Fabian tegen, de zoon van de overleden juwelier, bij wie ze ook op school zit.

Samen ontdekken zij iets en komen aan het eind van het boek in een gevaarlijk avontuur terecht waarbij de gebeurtenissen zich in een rap tempo opvolgen.

Schuld, verdachtmaking en buitengesloten worden zijn de hoofdthema’s in dit verhaal.

Ook dit boek heb ik weer in één adem uitgelezen, en vond het nog beter dan Kapot. Het is een verhaal waarin je wordt meegenomen door afwisselend Tess en Victor, hoe zij het geheel beleven. Hierdoor leest het boek heel prettig. Je kunt je goed inleven in de hoofdpersonen.

Het boek is verkrijgbaar in gebonden vorm. Een pareltje in mijn boekenkast.

Verdacht
Carry Slee
Uitgeverij Overamstel
252 pagina’s
September 2016

BoekenBoeken

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest