donderdag, mei 30, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Superjuffie op de Zuidpool


Ik kijk er altijd weer naar uit. Een nieuwe Superjuffie. Heerlijk om voor te lezen in de klas, de kinderen mullen ervan, maar zeker ook om eerst zelf te lezen. En wat is het dan geweldig als je nog geen 5 minuten aan het lezen bent en je ligt al in een deuk van het lachen om de reactie van de klas als Superjuffie vertelt dat meester Snor een jong poesje wil. Heerlijk.

Superjuffie op de Zuidpool is de zevende Superjuffie van Janneke Schotveld. Het eerste en vierde deel zijn bekroond met de Pluim van de Nederlandse Kinderjury (2012 en 2015). Haar debuut Villa Fien (2007) won de Hotze de Roos-prijs.

De Illustraties zijn van Annet Schaap. Naast de boeken van Janneke Schotveld maakt zij ook illustraties voor kinderboeken van o.a. Jacques Vriens en Francien Oomen. Ze heeft zelf ook een kinderboek geschreven: Lampje.

 

Superjuffie op de Zuidpool

In deze Superjuffie gaat juf Josje trouwen, of toch niet? Tijdens haar bruiloft met Hakim, je raadt het al, wordt juf Josje “geroepen”. Ze gaat op het hulpgeroep af, en komt op de Zuidpool terecht. Hier beleeft Superjuffie een vreemd avontuur. Ze komt bij een aantal wetenschappers terecht die zeggen dat ze het energieprobleem uit de wereld gaan helpen met een hele bijzondere uitvinding. Het lijkt heel mooi, maar is dat wel zo.
In tussen redt ze nog wat dieren, helpt ze mee bij een bevalling onder water, maar wordt zelf ook gered door een dier.

Op het moment dat ik bedenk of Superjuffie in dit boek het verhaal helemaal alleen gaat beleven duiken ook de kinderen uit de klas en Hakim op de Zuidpool op.
Er moet weer een probleem worden opgelost, en hier gaan de kinderen en Hakim bij helpen, alhoewel dit uiteindelijk niet nodig is, maar dat is juist een hele leuke twist in het verhaal.

Met andere woorden, ik heb weer genoten van dit verhaal van Superjuffie, en ik dank dat de kinderen in mijn groep weer zullen smullen.

Superjuffie op de Zuidpool
Janneke Schotveld
Illustraties: Annet Schaap
Uitgeverij: Van Holkema en Warendorf
2017
136 pagina’s

Kantoor en schoolKantoor en school

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest