donderdag, april 25, 2024
AlgemeenReviewsSpeelgoed

Nijntje stoelendans, leuk spel voor de allerkleinsten


In samenwerking met kidzblogger.nl mocht ik het spel Nijntje Stoelendans reviewen.Boeken review ik regelmatig, dus dit was even nieuw voor mij, maar wat vond ik het leuk.

Het uitpakken alleen al was een feestje. Het blik waarin het spel is opgeruimd is al heel mooi en kleurrijk. Een leuk muziekdoosje, waar je nog even twee batterijen in moet doen, en dan kun je genieten van het liedje van Nijntje. En zoals het hoort bij een stoelendans stopt plots de muziek. Druk je op de knop dan gaat het liedje verder waar het gebleven is. Ook zitten er danscirkels, opdrachtkaartjes en een handleiding in.

Het spel is te spelen in verschillende niveaus voor kinderen van 1 tot 4 jaar.

Nijntje stoelendans

Vanaf hun eerste jaar worden kinderen zich voor het eerst bewust van hun eigen lichaam en gaan zij vaak uit zichzelf bewegen op muziek. Nijntje stoelendans helpt de grove motoriek te ontwikkelen en de fysieke ontwikkeling te stimuleren bij kinderen van 1-2 jaar.

Vanaf hun tweede jaar krijgen teksten van liedjes voor kinderen echt betekenis. Ze leren liedjes meezingen en bewegingen imiteren. Door middel van de danscirkels en de opdrachtkaartjes wordt dit gestimuleerd.
Dansen van cirkel naar cirkel en maak bewegingen zoals op de opdrachtkaarten staan. Dans als een aap, dans als een vogel etc. Dit kun je moeilijker maken door ook nog bijpassende geluiden te maken die ook op de kaartjes staat.

Vanaf drie jaar helpt bewegen en zingen op muziek ook in het benoemen, begrijpen en uiten van emoties zoals boos, blij, verdrietig en bang. Dit spel dan samen spelen met andere kinderen stimuleert ook de sociale ontwikkeling. Ook door het samenspelen wordt de sociale ontwikkeling gestimuleerd.

Kortom, Nijntje stoelendans is een leuk spel, waarmee je veel plezier kunt beleven met dreumes, peuter en kleuter, en wat ook nog eens heel leerzaam is.

Nijntje stoelendans is in 2015 genomineerd voor Speelgoed van het jaar.

Kantoor en schoolKantoor en school

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest