AlgemeenOverig Taal/LezenTaal/lezenWoordknap

Domino met MKM-woorden


Domino met MKM-woorden

In groep 3 is een heel belangrijk onderdeel van het programma het leren lezen. Hier wordt natuurlijk heel veel aandacht aan besteed, en er wordt heel veel mee geoefend. Nu zijn er bij de verschillende methodes al heel veel spelletjes bedacht, maar je kunt niet genoeg materiaal hebben om te oefenen met de letters en de woorden.

De spelletjes zijn toch vaak wel ingewikkeld, en hebben nog best wel veel uitleg en sturing van de leerkracht nodig. Daarom dit eenvoudige spel gebaseerd op het aloude dominospel. Een dominospel met enkel MKM-woorden.

Doel van het spel.

Het doel deze domino is dat de kinderen de klanken en de letters herkennen in de woorden. Als je het spel speelt met de middenklank, kunnen alle “dominostenen” aan elkaar worden gelegd. Speel je het spel met de begin- of eind klank, dan houd je “stenen” over.

De domino bestaat uit 32 kaartjes en je kunt het spel heel goed in de keuzekast leggen. Wil je hem meerdere keren in de keuzekast leggen is het handig om hem in verschillende kleuren uit te printen, zodat de spellen niet door elkaar raken. Het spel is onder verschillende intelligenties onder te brengen. Zo past het natuurlijk heel goed bij woordknap, en omdat de kinderen het spel samen spelen kun je het ook heel goed bij samenknap onderbrengen.

Ik zou zeggen downloaden, printen en lamineren maar.

Het bestand:

Domino met MKM woorden
Domino met MKM woorden

Miljoenen artikelen


Graag verwijs ik nog naar de facebookgroep Basisonderwijs. Een groep voor iedereen die werkzaam is in het basisonderwijs of op enig andere manier betrokken is bij het onderwijs aan kinderen. Een groep waar ik ook mijn artikelen deel, waarin men vragen kan stellen aan elkaar, maar ook ideeën met elkaar kan delen. In het basisonderwijs zijn we er met en voor elkaar!


 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest