woensdag, april 17, 2024
Lesideeën

Memory in de gymles.


Memory in de gymles.

Estafettevormen vind ik altijd erg leuk om te doen tijdens de gymles. De kinderen doen ook altijd enthousiast mee en willen altijd anders en meer. Deze keer memory in de gymles.

Soms best lastig om steeds  maar weer een nieuwe varianten te bedenken. Maar het is weer gelukt: Memory. Ook wilde ik voor de keuzekast nog een memory maken voor muziekknap, dus deze twee gecombineerd.

Vol goede moed de kinderen verdeeld in twee groepen. De memorykaartjes op de kop aan een kant van de zaal gelegd en om de beurt mochten de kinderen een kaartje om gaan draaien. Heb je een paar, dan mocht je die meenemen. De volgende mag pas weg als als je een high five van je voorganger hebt gekregen.

 

 

 

Memory maar dan anders.

Al gauw kwamen we erachter dat het zo niet werkt. We kregen maar geen paren bij elkaar. Dus op nieuw gestart met een nieuwe regel. Je draait twee kaartje om, en laat van die twee open liggen. De volgende die dan komt doet hetzelfde. Er blijven dus steeds meer kaartjes open liggen, en moet er goed gekeken worden of er een paar gevormd kan worden.
Dit werkte prima, en er ontstond een leuke strijd.

 

Her en der moesten we nog wel wat onduidelijkheden oplossen. Als er twee paren liggen, mag je ze dan allebei meenemen? De kinderen vonden van wel.
Als je net het kaartje weer hebt teruggedraaid, en je ziet toch de andere liggen, mag je hem dan toch nog omdraaien? Nee dus, volgens de kinderen.

Zo samen met de kinderen zo een nieuw leuk spel bedacht voor de gymles.

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.