zondag, juni 23, 2024
Algemeen

Van plastic soup naar ocean soup.


Van plastic soup naar ocean soup.

Op zaterdag 20 en zondag 21 januari staat er een plastic huis op het 18 septemberplein in Eindhoven, om te tonen hoe het leven in de oceaan omringd wordt door plastic. Het huis is gebouwd met plastic dat verzameld is door basisschoolkinderen in regio Eindhoven. Zij leren op hun school over de impact van plastic op het milieu.

Plastic soep

De plastic soep klinkt voor de meesten wel bekend in de oren: een oceaan vol met plastic afval, waardoor schildpadden verstrikt raken en waar vogels (letterlijk) hun buik van vol hebben. Dit plastic is veelal afkomstig van het land, waar wij, de consumenten, plastic zwerfvuil veroorzaken.

Om te zorgen voor bewustwording van de gevolgen van plastic in het milieu, is Ocean Soup een project gestart voor een oceaan soep vol met leven en zonder plastic. Al meer dan duizend kinderen van verschillende basisscholen in de regio Eindhoven doen mee. Aan de hand van een lespakket leren kinderen over de plastic soep. Daarbij gaan ze ook actief aan de slag: iedere dag rapen de scholieren een stuk (plastic) zwerfafval op. Deze verzamelen ze in een ton op school, zodat te zien is dat gezamenlijke inspanning kan leiden tot een groot resultaat.

Van het geraapte plastic bouwt Ocean Soup een plastic huis. Dit toont hoe de onderzeewereld omvangen is door het plastic. Bezoekers kunnen langskomen en het huis van binnen en buiten bewonderen. Op 20 en 21 januari is het plastic huis te bezichtigen op het 18 Septemberplein in Eindhoven.

Heeft u belangstelling voor het lespakket? Stuur een mail naar oceansoupproject@gmail.com

 

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest