donderdag, april 25, 2024
BoekreviewsPrentenboekenReviews

Ssst! De tijger slaapt. Prentenboek van het jaar 2018


Deze moest ik toch lezen en bespreken. Ssst! De tijger slaapt. Prentenboek van het jaar 2018.

Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen, die in de ochtend van woensdag 24 januari 2018 landelijk worden gestart met het Nationaal Voorleesontbijt.

Het prentenboek is gemaakt door Britta Teckentrupp,een bekroond en beroemd Duitse illustratrice, auteur en beeldend kunstenaar en wordt in Nederland door Uitgeverij Gottmer uitgegeven.

Ssst! De tijger slaapt.

De tijger slaapt, maar ligt in de weg. De dieren willen erlangs, met hun ballonnen. Dat wordt spannend. De kikker is heel slim en zweeft over de tijger, maar vos is te zwaar, maar alle dieren blazen hem eroverheen. Bij de schildpad wordt de tijger wakker, of toch niet? Muis laat per ongeluk de ballon los o jee. Ooievaar heeft de ballon niet nodig, maar prikt hem per ongeluk kapot. Ja daar wordt tijger wel wakker van. Hoe zou dat aflopen.

Wat een leuk boek om te lezen en ook voor te lezen. Je kunt het boek heel spannend maken zodat de kinderen op het puntje van hun stoel zitten en heerlijk mee leven in het verhaal. En het einde is zo leuk en onverwacht, daar kun je hele leuke dingen mee doen.

De prenten in het boek zijn heel mooi en kleurrijk. Er is ook van alles op te zien. Ook heel fijn om samen met de kinderen naar te kijken.

Cadeauwinkel

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest