vrijdag, juli 12, 2024
Algemeen

Ook #ikverdienmeer, lees hier waarom.


In 1993 studeerde ik af op de PABO, en was er helemaal klaar voor. Ik word juf. Na lang te hebben ingevallen kreeg ik in 1998 mijn vaste aanstelling. Sinds die tijd werk ik fulltime in het basisonderwijs, en dat valt soms nog niet mee hoor dat kan ik je wel vertellen, en daarom deze blog #ikverdienmeer.

#ikverdienmeer

#ikverdienmeer is een actie van de groep PO in actie, de werkgeversorganisatie PO-raad en alle onderwijsvakbonden. De actie is voor een beter salaris en een lagere werkdruk. De regering moet overtuigd worden dat er geïnvesteerd moet worden in het onderwijs.
Is het eerlijk dat leerkrachten in het basisonderwijs veel minder verdienen dan in het voortgezet onderwijs?  Ik denk het niet.

In het basisonderwijs moet je van alle vakken op de hoogte zijn. Van rekenen en taal tot bewegingsonderwijs en de creatieve vakken. Je moet alles hiervan bijhouden. In het voorgezet onderwijs doe je dit voor één misschien twee vakken.
In het basisonderwijs heb je kinderen met verschillen. Zwakker lerende kinderen tot meer- en hoogbegaafde kinderen. Wij hebben ze allemaal bij elkaar in een klaslokaal. Op het voortgezet onderwijs heb je kinderen met het zelfde niveau bij elkaar.
Daarom vind ik ook dat het niet eerlijk is dat we minder verdienen. Het moet zeker gelijk getrokken worden, dat is toch het minste.

Nu zit ik al een hele tijd in het onderwijs, en heb al heel wat meegemaakt. Ik doe het werk met plezier, maar als ik dan kijk naar vrienden/kennissen met ook een HBO-opleiding die een baan hebben in het bedrijfsleven dan is mijn salaris echt een lachertje.
Zij zijn ook klaar als ze thuiskomen van hun werk. Ik eigenlijk nooit. Je bent altijd wel even iets aan het opzoeken, voorbereiden of rapporteren.

Ik lees veel kinder- en jeugdboeken. Zo blijf je bij en weet je wat je kinderen in de klas bezighoudt. Dit doe ik met veel plezier, maar daar moet je ook tijd voor vrijmaken.
Bloggen is ook een uitlaadklep voor mij, maar zoals je ziet, over kinderboeken, maar ook over onderwijs geralateerde zaken.

#ikverdienmeer, en als er straks gestaakt gaat worden, doe ik zeker mee!

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest