zondag, juni 23, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Robotoorlog Geheime kracht – Rian Visser. Kinderboek met digibordles voor de komende kinderboekenweek


Robotoorlog Geheime kracht is boek 1 uit deze nieuwe serie van Rian Visser.Rian Visser is kinderboekenschrijfster van meer dan 90 titels en boekvormgever voor o.a. uitgeverij Gottmer. Ze geeft lezingen over het gebruik van nieuwe media en digitaal lezen.
In 2013 ontving ze de Achmea alfabetiseringsprijs voor haar gratis digibordlessen en vernieuwende (lees-)apps. Met haar eigen uitgeverij Books2download brengt ze apps uit en ook de spannende serie Robotoorlog. De Yurls-pagina van Rian is erg leuk om te bekijken.

Het boek is uitgevoerd in hardcover. Op de voorkant een oudere man met een vechtstok, verschillende robots en twee kinderen. Deze kinderen zijn de hoofdpersonen uit het boek, Denny en Arion. De man is Panthera.

Flaptekst:

Het is oorlog tussen de mensen en de robots. Wie gaat er winnen?
Sinds de dood van hun ouders wonen Denny en zijn broertje Flint in een weeshuis. Er verschijnen steeds meer gevaarlijke robots en niemand doet er iets aan. Op een dag ontmoet Denny echter een oude man. Hij vecht in zijn eentje tegen vijf robotmachines. En hij wint! De man hoort bij een geheime groep. Daar wil Denny meer van weten.

Wat ik ervan vond:

Ik heb het boek met plezier gelezen. De achterkant van het boek vermeldt ook dat het voor iedereen die van vecht- en verdedigingssporten houdt is. Nu houd ik daar niet zo van, maar vind het toch een leuk boek. Denny en Arion gaan bij de geheime groep in de leer en leren zo veel van vechttechnieken. Denny blijkt uiteindelijk heel belangrijk te zijn voor de groep.
Na het lezen van het boek ben ik erg benieuwd naar de volgende delen.
Een mooi detail is dat de hoofdstukken vanuit twee verschillende personages is geschreven. Afwisselend vanuit Denny en Panthera.

Het boek is in de bovenbouw ook goed te gebruiken als voorleesboek. Het geeft stof tot nadenken en gesprek.

Bij het boek heeft Rian nog een digibordles “schrijf een spannend verhaal” gemaakt. Een schrijfles voor de komende kinderboekenweek. Deze en andere digibordlessen voor de kinderboekenweek kun je hier downloaden. Ook is er een speciale site , waar veel informatie te vinden is over het boek.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest